Kуриру ново постоље

А. В. В.

уторак, 09. 07. 2019. у 13:15

Kуриру ново постоље

Споменик ће добити нови постамент / Фото Фејсбук

Оборени бронзани кип биће враћен на своје место кoд Спортског центра "Шумице" када се заврши санација постоља. Председник општине Александар Савић: Скулптура тренутно у "Зеленилу"

БРОНЗАНА скулптура "Партизански курир", коју су прошле недеље непознати починиоци оборили испред Спортског центра "Шумице", добиће ново постоље. У плану је санација постоља, након које ће се кип вратити на своје место - рекли су за "Новости" из Секретаријата за комуналне и стамбене послове.

Ове послове реализоваће Секретаријат за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима у сарадњи са Секретаријатом за културу и надлежним службама ГО Вождовац.

Постоље скулптуре постављено је на јавној зеленој површини коју одржава ЈКП "Зеленило Београд".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Срушен кип испред "Шумица"

- Скулптура је након инцидента пребачена у просторије ЈКП "Зеленило Београд" како бисмо је заштитили од потенцијалних лопова, који би хтели да је растопе због материјала - каже за "Новости" председник Градске општине Вождовац Александар Савић.

"Партизански курир" је дело вајара Стевана Боднарова и направљен је у неколико примерака. Представља партизанског борца курира са качкетом и пушком на леђима, а примерци су постављени 1954. године у Столицама код Крупња, поред куће где је 1941. године одржано саветовање Врховног штаба, у кругу Музеја Југославије код "Куће цвећа" на Дедињу и испред Спортског центра "Шумице" на Вождовцу.


НЕОШТЕЋЕН

Скулптуру, за коју се сматра да тежи око 200 килограма, пад није оштетио - потврдили су за наш лист из надлежног секретаријата.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Zoran

09.07.2019. 13:50

Ima li pameti da postavite skrivene kamere, jer ti crnpurasti koji su je 'pripremili' za odnosenje ce se vratiti ponovo.