Nema rešenja za jezera na Altini

S. V.

09. 07. 2019. u 18:26

Нема решења за језера на Алтини

Postojeća mreža mala za sve veće naselje

Žitelji zemunskog naselja na mukama i u strahu jer na ulici zatiču veliku količinu vode posle svake kiše. Nije planirana izgradnja kanalizacije u ovom delu opštine

POSLE svake kiše, žitelji Ulice Viktora Starčića u zemunskom naselju Altina obuvaju čizme kada izlaze iz svoje kuće. Zbog nedostatka kišne kanalizacije, voda potopi asfalt i napravi jezero duž cele saobraćajnice. Osim toga, kišnica ulazi u dvorišta i plavi podrume. Sudeći prema odgovorima nadležnih, problem neće biti rešen ove godine.

Očajni meštani nekoliko puta su se obraćali GO Zemun. Kako kažu, voda se u njihovu ulicu sliva i iz okolnih saobraćajnica.


PROČITAJTE JOŠ: Pupinov most do jeseni u mraku

- Naša, Ulica Viktora Starčića, asfaltirana je, ali nema odvod, pa se ovde napravi potok. Ne možemo da izađemo iz kuće od vode! Nekoliko puta smo imali skoro metar kišnice u podrumu - kažu meštani, koji su nam dostavili i peticiju za rešavanje ovog problema.

Žitelji kažu da su nadležni iz Opštine reagovali i poslali cisternu da izvuku višak vode. Međutim, u ovoj lokalnoj samoupravi za naš list ističu i da ovaj problem imaju meštani nekoliko ulica u Altini.

- To je posledica načina na koji su građeni mnogi objekti - nisu u skladu sa potrebnom infrastrukturom - kažu iz GO Zemun.

Građanima je iz Opštine savetovano da se obrate Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, međutim, Direkcija je navela da ove godine nije planirana izgradnja kišne kanalizacije u Ulici Viktora Starčića.

- U saradnji sa Sekretarijatom za komunalne i stambene poslove, razmotrićemo tehničke i finansijske mogućnosti da se predmetne aktivnosti uvrste u program uređivanja i dodele građevinskog zemljišta u narednom periodu - navode iz Direkcije. - Za ovu godinu planirano je pokretanje javne nabavke za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kišnog kolektora u naselju Altina 2.


PROČITAJTE JOŠ: Kradljivci izlili hemikalije u Kajmakčalanskoj

IZGRAĐENA SEKUNDARNA MREŽA

DIREKCIJA za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je u prethodnom periodu, u naselju Altina 1, izgradila kolektor na Dobanovačkom putu sa kanalizacionom crpnom stanicom. Takođe, izgrađena je sekundarna kanalizaciona mreža u ulicama Zire Adamovića, Vojni put 2 i saobraćajnici uz OŠ "Sava Šumanović", kao i sekundarna fekalna kanalizacija u ulicama Bekile Abebea, Hemigvejevoj, Zuke Džumhura, Pavla Vujisića i u naselju Altina 1.

Navedenim radovima obuhvaćena je fekalna kanalizaciona mreža ukupne dužine oko 2.000 metara.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

panda

12.07.2019. 18:10

@Hm - svako od komsiluka neka kupi pumpe za vodu i u buradi za bastu dok se kanalazacije ne postave eto privremena solucija kad imate para da zidate imajte i para za punpanje vode pa svako neka pumpa ispred svoje ulice i tako dok se ne postave gradske odvodi

Antibot

10.07.2019. 05:15

Gde prazno mesto nadjes tu kucu sagradi, a posle kukaj da te spasavaju parama naroda. To se naziva bahacenje sa posledicama, dokle vise u ovoj takozvanoj pravnoj drzavi