Od 1. novembra svi autobusi će biti klimatizovani

Tanjug

utorak, 09. 07. 2019. u 10:20

Од 1. новембра сви аутобуси ће бити климатизовани

Foto: P. Mitić

Od danas će 434 autobusa GSP-a od ukupno 680 imati klimu i to će morati vidno da istaknu, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić
Od danas će 434 autobusa GSP-a od ukupno 680 imati klimu i to će morati vidno da istaknu, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić dodajući da će na tri autobusa sa klimom voziti jedan bez nje.

"Do kraja septembra stiže 174 novih autobusa. Od 1. novembra nijedan autobus GSP-a neće biti bez klime", rekao je Vesić za televiziju Prva.

Govoreći o uređenju grada, Vesić je kazao da ne razume zašto se diže velika fama oko toga jer je to normalno i grad mora da se sredi.

PROČITAJTE JOŠ -
Opservatorija na Zvezdari postaje turistička atrakcija

"Postoje neki tehnološki procesi. Nekada morate da sačekate da sazri beton. Mi za razliku od prethodnika ne šminkamo ulice, ne skinemo samo dva tri santimetra asfalta i stavimo novi. Mi radimo kompletne rekonstrukcije, menjamo kanalizaciju, vodovod, telekomunikacione instalacije, radimo podloge. Naše rekonstrukcije su temeljite i posle njih nema potrebe da se radi bar 20 godina. mogli smo i mi kao Ðilas samo da skinemo tri santimetra asfalta", rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika najavio je da će za 10-ak u pešačkoj zoni u centru grada saobraćati četiri mala električna autobusa koja će biti besplatna za građane.

"Ja samo sprovodim planove koje su napravili neki ljudi 80-ih godina prošlog veka koji su pametno planirali", rekao je Vesić.

On je najavio da će uskoro biti regulisano korišćenje javnih bicikala.

"Biće raspisan za nekoliko nedelja prvi tender za javne bicikle u beogradu. Biće ih 900 i imaćemo 150 stanica. I po tome ćemo ličiti na uređene evropske prestonice", rekao je Vesić i dodao da će i korišćenje elektičnih trotineta uskoro biti regulisano zakonski.

Komentari (6)

Horus

09.07.2019. 10:57

Hahaha! Od 1.11.?! Super. Bas tad nam je potrebna pa neka se do juna i pokvari ako treba!

Onako, u povjerenju

09.07.2019. 23:05

@Boro - Da vam nešto šapnem u uvo, u povjerenju - da ne bi neki mislili da ne znate o čemu govorite. Naime, ako se uredjaj postavi na npr. 23 stepena, to će vam se ljeti činiti hladno a zimi toplo. Prije nekoliko godina su ukinuli te zimske i ljetnje “stepenove” :)

Драган

09.07.2019. 15:45

Аутобуси би морали да буду тако опремљени да се увек када је мотор стартован а није укључена клима и подешена на 23 степена у року од 5 секунди то аутоматски региструје у полицијској управи и да се такође аутоматски одштампа документ о мандатној казни од 100.000 динара за возача и 1.000.000 динара за директора предузећа (ако је државно) или за власника (ако је приватно). Без овога ни једно возило не би смело да прође технички преглед.

podeazumeva se

09.07.2019. 20:40

e bravo ovo nigde nisam cuo u novembru klima a neradi grejanje pa na leto opet obrnuto