POSLE godinu i sedam meseci od početka radova, konačno je završena i puštena za saobraćaj Ulica Bore Stankovića kod Hrama Svetog Save! Prema proceni putara koji su još na terenu, kompletni radovi na uređenju trotoara biće završeni za pet dana, a investicija je vredna oko 71,8 miliona dinara.

Kolovoz je potpuno rekonstruisan, kompletno je zamenjena vodovodna i kanalizaciona mreža, postavljen novi sloj asfalta, a širina saobraćajnice na Vračaru sada iznosi šest metara. Sa obe strane, na trotoaru je postavljen drvored i zaštitna ograda oko drveća. Kako su se reporteri "Novosti" juče uverili, ulica je dobila potpuno nov izgled. Prema rečima neimara koji izvode završne radove, trenutno se ugrađuje čelična ograda, koja će plato oko Hrama Svetog Save odvojiti od kolovoza.


PROČITAJTE JOŠ:
Šahovski turnir ambasada u Beogradu

Saobraćajnica je urađena od raskrsnice sa Katanićevom ulicom do raskrsnice sa ulicama Stojana Protića, Braničevskom i Skerlićevom, u dužini od 323 metra. Prvi put se zvuk građevinskih mašina na ovoj lokaciji začuo 17. jula 2017. godine, kada je planirano da se tu zadrže 150 dana.

Radovi su potom odlagani nekoliko puta, zbog dugotrajnog i nepravovremenog izmeštanja trafostanice koja je tada bila problem, i ponovo nastavljeni tek u junu 2018. godine. Tada je predviđeno da se ulica radi u tri faze, i da se za svaku izdvoji po 50 dana, čime je početak novembra označen kao kraj radova, ali su se javile nove poteškoće sa podzemnim instalacijama.