Najskuplji stan u Beogradu - 1,1 milion €

V. N.

04. 03. 2019. u 16:54

Најскупљи стан у Београду - 1,1 милион €

Deo Beograda na vodi

Podaci Republičkog geodetskog zavoda o ceni nekretnina za 2018. godinu: Najviše plaćen stan u Beogradu na vodi, a slična cena je bila i za starogradnju na Vračaru od 322 kvadratnih metara

NAJSKUPLjI stan u Srbiji tokom prethodne godine kupljen je u Beogradu na vodi, a njegov vlasnik platio ga je nešto više od 1,1 milion evra! Slična je bila cena i stambene jedinice od 322 kvadrata u starogradnji na Vračaru, a istovremeno, prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, poslovni prostor na teritoriji opštine Stari grad površine 1.400 metara kvadratnih plaćen je pet miliona evra.

Najviša cena kvadrata poslovnog prostora postignuta u 2018. godini je 9.302 evra, a reč je o poslovnom prostoru površine 43 kvadrata u prizemlju stambeno-poslovne zgrade u Knez Mihailovoj ulici.


PROČITAJTE JOŠ:
Opština kreči natpise

Iz Republičkog geodetskog zavoda istakli su da se i u 2018. godini pokazalo da lokacija igra veliku ulogu u visini cene nepokretnosti, a naročito kada je reč o onim najskupljim. Takve nepokretnosti se često nalaze u Knez Mihailovoj ulici ili u pešačkoj zoni u njenoj okolini, a kao atraktivna pokazala se i Njegoševa ulica na Vračaru. Od samog početka gradnje, Beograd na vodi takođe je jedna od najatraktivnijih lokacija, koju prate i drugi luksuzni stambeno-poslovni prostori kao što su Central garden, A blok, Vest 65, Skajlajn, Voždove kapije, Zelena avenija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Miki-Zg

04.03.2019. 19:12

Tko ima ,taj i kupuje ? LJudi i ne znaju koliko ima osoba milionera ,multi milijunaša u dolarima ,evrima ! u Srbiji ,van Srbije koga zanima mogu mu pojasniti ?

Према очекивању

05.03.2019. 15:37

Не знам како је данас али пре 20-30 година у околини Пожаревца, Неготина, Кладова, Петровца на Млави, Свилајнца, Велике Плане, ... сељаци-гастарбејтери су рушили нове и намештене куће старе максимално 5 година од 300+ квадрата зато јер су у међувремену комшије направиле веће ако темељи нису могли да подрже надзиђивање. У свим тим селима потрошено је много више пара на рушења и изградњу него што ће коштати свих 6500 станова колико је планирано да се изграду у Београду на води.