RASPRAVE između rukovodstva CarGo i predstavnika Taksi komore Srbije ne jenjavaju. I dok iz Udruženje građana za pružanje inovativne pomoći na putu CarGo kažu da će nastaviti poslovanje jer ni na koji način ne krše zakone Srbije, taksisti najavljuju da će ponovo izaći na ulice.

Iz Udruženja CarGo navode da je kompanija pokušala da dobije licencu za taksi prevoz u Srbiji, ali da je u tome bila sprečena, zbog čega je i osnovano udruženje da bi građani mogli da koriste njihove usluge.

Pročitajte još - CarGo: Nije vožnja nego "pomoć prijatelja"

- Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju je "jednak za sve", a u Srbiji postoji 6.700 taksi dozvola - rekao je predsednik tog udruženja Aleksandar Vučić. - Ipak, stavljena je šapa na taksi dozvole. Nema dozvola, iako su taksisti najveći poreski dužnici, sa zvanično 243 miliona evra duga. Naše udruženje je zakonski osnovano, i na taj način će i nastaviti da radi.

Član Taksi komore Srbije Boško Vukojević, rekao je da je udruženje građana CarGo "sekta" i optužio ih za nelojalnu konkurenciju.

- Davanjem niže cene usluge vi nama oduzimate hleb, onemogućavate nam da radimo. Ujedno, vaše putnike voze oni koji nisu provereni i nisu registrovani za obavljanje te vrste delatnosti.

Taksisti su najavili i da će, ukoliko se situacija ne reši, ponovo izaći na prestoničke ulice.

ČLANOVA 150.000

DA ste ovoliko pažnje posvetili uređenju svog taksi tržišta, pitanje je da li bi naša aplikacija bila ovoliko popularna.

Uskoro ćemo imati 150.000 članova, što je dokaz da je građanima CarGo neophodan, i da su zadovoljni njegovom uslugom - kazao je Vuk Guberinić, direktor Kompanije CarGo.