CarGo: Udruženje radi, taksisti protestuju

S. B. M.

13. 02. 2019. u 12:06

CarGо: Удружење ради, таксисти протестују

Građani i dalje koriste usluge "Kargo" sistema Foto Z. Jovanović

CarGo nastavlja nesmetano da posluje, dok članovi taksi komore Srbije najavljuju izlazak na ulice. Predstavnici Komore tvrde da putnike prevoze ljudi koji nisu prošli nikakve provere

RASPRAVE između rukovodstva CarGo i predstavnika Taksi komore Srbije ne jenjavaju. I dok iz Udruženje građana za pružanje inovativne pomoći na putu CarGo kažu da će nastaviti poslovanje jer ni na koji način ne krše zakone Srbije, taksisti najavljuju da će ponovo izaći na ulice.

Iz Udruženja CarGo navode da je kompanija pokušala da dobije licencu za taksi prevoz u Srbiji, ali da je u tome bila sprečena, zbog čega je i osnovano udruženje da bi građani mogli da koriste njihove usluge.

Pročitajte još - CarGo: Nije vožnja nego "pomoć prijatelja"

- Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju je "jednak za sve", a u Srbiji postoji 6.700 taksi dozvola - rekao je predsednik tog udruženja Aleksandar Vučić. - Ipak, stavljena je šapa na taksi dozvole. Nema dozvola, iako su taksisti najveći poreski dužnici, sa zvanično 243 miliona evra duga. Naše udruženje je zakonski osnovano, i na taj način će i nastaviti da radi.

Član Taksi komore Srbije Boško Vukojević, rekao je da je udruženje građana CarGo "sekta" i optužio ih za nelojalnu konkurenciju.

- Davanjem niže cene usluge vi nama oduzimate hleb, onemogućavate nam da radimo. Ujedno, vaše putnike voze oni koji nisu provereni i nisu registrovani za obavljanje te vrste delatnosti.

Taksisti su najavili i da će, ukoliko se situacija ne reši, ponovo izaći na prestoničke ulice.

ČLANOVA 150.000

DA ste ovoliko pažnje posvetili uređenju svog taksi tržišta, pitanje je da li bi naša aplikacija bila ovoliko popularna.

Uskoro ćemo imati 150.000 članova, što je dokaz da je građanima CarGo neophodan, i da su zadovoljni njegovom uslugom - kazao je Vuk Guberinić, direktor Kompanije CarGo.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Djoka

13.02.2019. 12:35

Vecih neradnika od taksista nema, oni sami sebi uzimaju hleb iz usta!!! Svaki taksista bi voleo da ima jednu voznju do aerodruma dnevno, da uzme 2000 i da onda sedi na stanici i tupi o zivotu i tome kako je sve propalo!

omalidialicat

31.03.2019. 17:52

@Djoka - Pa ime sve govori..i tvoje i njihovo. Ti znas da su taksisti neradnici..djoko.

Stevan

13.02.2019. 13:41

CarGo je kompanja koja se potpuno protivzakonito bavi prevozom putnika vec cetiri godine,a u isto vreme se punom parom raklamira na svim televizijama i bilbordima i konacno izvrdava zakone RS preregistracijom u neprofitnu organizaciju koja naplacuje svoje usluge preko aplikacije...inovativno krsenje zakona sa nesagledivim posledicama po svaku granu privrede.

Citalac

13.02.2019. 13:44

U Sofiji legalni taksisti su na vreme napravili svoju aplikaciju. Unapred znate gde je taksi koji će vas pokupiti, okvirno vreme stizanja i okvirnu cenu vožnje. Pritom, ta cena je vrlo pristojna, 50+% manja nego kod nas. CarGo ili slični vam bukvalno nisu potrebni tamo.

Nemanja

15.02.2019. 07:36

@Mars - bolje se informiši. sledeće je "zdravi bili" - inovativna grupa prijatelja za pružanje zdravstenih usluga članovima,a sve to zbog zdravstvenog lobija. ..ili "grupa građana bilo čega mimo zakona i države". razmisli još jednom.

Никола У.

13.02.2019. 14:32

Такси-удружења наступају као труст и покушавају да истерају боље и јефтиније. Све ово је испало као да је својевремено (непостојеће) удружење власника видео клубова обезбедило изгласавање закона којим се забрањује употреба ДВД медија за снимање видео материјала и увоз ДВД плејера - јер им отимају хлеб.

Melmak

13.02.2019. 17:28

rentacar,limo servis,udruzenje gradjana... sta li je sledece?Sve naravno za dobrobit gradjana.A da i 30% svoje provizije,bas su zlocesti ovi taxisti sto traze da se postuje zakon a taman smo napravili extra kombinaciju da na brzinu uzmemo kintu

Nemanja

15.02.2019. 07:26

@Melmak - da. šta je smešno?! pa tu nema velike love,mita i korupcije. ahahahaa

Djordje Petrovic

13.02.2019. 17:48

CarGo je primer konflikta konzumeristickokompetitivnog diskursa postliberalnog kapitalizma i freesharing zajednice koja je uz pomoc tehnologije dosla na preistorijski nivo drustvenog odnosa kojem je usteda, zajednicko dobro i udruzivanje na nultoj tacki `viska` - sustina. Ili cemo svi postati cargo u svim sferama drustva , ili cemo nestati u novom svetskom ratu i izgubiti celokupnu civilizaciju vracajuci se u doba varvarstva. Ovo je arhetipski sukob.

Milan

13.02.2019. 20:37

@Djordje Petrovic - CarGo nije nikakva humanitarna zajednica vec trzisni ucesnik kao i svako drugo preduzece u nasoj ekonomiji koje se takmici niskim cenama. Taxi sa svojim ogromnim cenama mora da se prilagodi tako sto ce smanjiti svoju cenu, ili ce snositi teske posledice po svoj opstanak.

Bogi

25.02.2019. 10:15

Instalirao Car&go pre nekoliko nedelja i mogu vam reci kao (bivsa) redovna musterija taksija da je car&go jeftiniji bar 30% i sva vozila nisu starija od 5 godina. Cena mi je svaki put ista za istu relaciju. Prezadovoljan i za svaku preporuku. Instalirajte i sami ocenite. Najbolje od svega je to sto taksisti s pravom se bune jer ko jednom sedne u Car&go nikad se ne vraca u taksi.