Vesić: Oštrije kazne za one koji lažno uzbunjuju građane

Tanjug

16. 11. 2018. u 14:41

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić apelovao je da se pooštre zakonski propisi i strožije kazne lica koja uzbunjuju građane lažnim dojavama o postavljanju bombe na različitim lokacijama u gradu

Весић: Оштрије казне за оне који лажно узбуњују грађане

Goran Vesić
Foto: Tanjug

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić apelovao je da se pooštre zakonski propisi i strožije kazne lica koja uzbunjuju građane lažnim dojavama o postavljanju bombe na različitim lokacijama u gradu.

Gostujući na TV "Studio B", on je izjavio da je policija u petak rano ujutru dobila dojavu da su postavljene bombe u zgradama Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića i Ulici Dragoslava Jvanovića kao i u Domu Narodne skupštine.

"Ispostavilo se da su prijave bile lažne. Jutros rano, predstavnici službi bezbednosti bili su na terenu i koordinisanom akcijom, policija i antidverzivne jedinice pregledale su sve zgrade, nakon čega su zaposleni mogli da se vrate na posao", rekao je Vesić.

Pročitajte još - Vesić: Planovi omogućavaju nastavak razvoja Beograda

On je naglasio da ljudi koji tako nešto rade moraju da budu oštro kažnjavani i u tom smislu bi trebalo da se menja zakon, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

"To nije običan telefonski poziv, već je u pitanju širenje lažnih vesti i ugrožavanje bezbednosti ljudi. Tako se nanosi i velika materijalna šteta jer zaposleni koji rade u ovim institucijama moraju da izađu iz zgrade dok se prostorije ne pregledaju. Kada neko zbog toga bude ozbiljno kažnjen i bude otišao u zatvor, to više neće ponoviti", istakao je Vesić, koji je dodao da je potrebno pooštriti kazne jer niko ne može da se igra sa bezbednošću građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije