Zarobili inspektora u lokalu

G. N.

10. 07. 2018. u 15:33

Заробили инспектора у локалу

Lokal gde se dogodio napad je juče bio zatvoren / Foto N. Skenderija

Tokom kontrole napadnut službenik Gradske opštine Vračar u Njegoševoj 19A. Na njega je verbalno nasrnuo čovek iz lokala, koji mu nije dozvolio da fotografiše zatečeno stanje

GRAĐEVINSKI inspektor Opštine Vračar napadnut je pre tri dana u prostoru lokala u Njegoševoj ulici 19A, prilikom kontrole objekta posle prijave za bespravno izvođenje radova. Na njega je verbalno nasrnuo čovek iz lokala, koji mu nije dozvolio da fotografiše zatečeno stanje. Inspekcija još nije obavljena.

Kako stoji u saopštenju GO Vračar povodom ovog incidenta, inspektor je ispoštovao proceduru i od odgovornog lica zatražio odobrenje nadležnog organa na osnovu kog se radovi izvode. Čovek koji ga je primio kazao je da dokument nema kod sebe.

- Inspektor je procenio da je za predmetne radove potrebno odobrenje nadležnog organa - piše u saopštenju.

- Radi sprovođenja zakonskih mera, hteo je da fotografiše prostor, u čemu je bio sprečen grubim verbalnim nasrtajem i pokušajem otimanja telefona.


PROČITAJTE JOŠ:
Divlji prevoznici "otimaju" putnike

"Glavni" u objektu tada je naredio prisutnima da odmah ugase svetla, napuste lokal, zatvore vrata i ostave inspektora u njemu. Nakon nekog vremena, on je pušten, a o svemu je obavestio policiju. Izveštaj će biti prosleđen na dalje postupanje i nadležnost. Prema navodima Opštine, izdavanje pomenutog lokala od 1. decembra 2016. godine, u nadležnosti je Sekretarijata za imovinske i pravne poslove grada Beograda, a zakupac lokala je "Marab d.o.o.". Objekat je za inspektore bio i juče zaključan.


PRAVILI KAFIĆ?

REPORTERI "Novosti" obišli su lokal u Njegoševoj ulici. Vrata su bila zaključana, ali oko njega su bili ostaci građevinskog materijala. Prema rečima jedne od stanarki zgrade u okviru koje se objekat nalazi, to mesto godinama je bilo zapušteno i trebalo je da bude izgrađen kafić.

- Investitor je obećao da će nam srediti dvorište, ali od toga ništa. Stanari su počeli da se bune - kratko nam je kazala komšinica.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije