Održan karneval na Tašmajdanu (FOTO/VIDEO)

M. T. K.

ponedeljak, 09. 04. 2018. u 11:56

Одржан карневал на Ташмајдану (ФОТО/ВИДЕО)

Foto V. Danilov

Beograđani svih generacija uživali tokom praznika. Program i na Adi Ciganliji, Topčideru i Zvezdari

MLADI i stari Beograđani U su na nekoliko lokacija u gradu mogli da uživaju u bogatom programu. Prava festivalska atmosfera vladala je u Tašmajdanskom parku, gde je organizovan "Uskršnji karneval", dok su se na Adi Ciganliji mališani takmičili čije je jaje najtvrđe.

Hiljade ljudi tokom vikenda prodefilovale su kroz centralni gradski park kod Crkve Svetog Marka. Kao i prethodne godine, Opština Palilula je organizovala karneval. Za razliku od lane, kada je padala kiša, ove godine glavno šetalište u Tašmajdanskom parku je bilo krcato. Puni su bili i bočni prolazi, ali i zelene površine.

PROČITAJTE JOŠ - Uskršnji karneval u Tašmajdanskom parku: Trka u puzanju beba i takmičenje u tucanju jaja

Na centralnoj bini smenjivali su se pevači, folklorna društva, horovi, glumci... Mališani su se vozili vozićem, jahali konje, jezdili na kočijama, a sve na kraju zasladili šećernom vunom, licitarskim srcima, gumenim bombonama.

Pravu karnevalsku atmosferu dočarali su perkusionisti, mažoretkinje, festivalske trupe, ulični zabavljači - štulaši, žongleri, klovnovi i pantomimičari. Pažnju najmlađih posebno je privukao duh iz Aladinove čarobne lampe.

Veselo je bilo i na Savskom jezeru, gde je održana manifestacija "Uskrs u Beogradu". Tokom vikenda, mališani su bojili jaja kroz razne edukativne radionice. U okv iru manifestacije, tokom dana, na Adi Ciganliji podeljeno je 3.000 jaja.

Mališani su se družili i kod restorana "Knežev lad" u Topčideru, gde je održana manifestacija "Vaskršnje čarolije". Program za decu je bio organizovan u "Aviv parku Zvezdara".


HUMANITARNI KARAKTER

VASKRŠNjI karneval u Tašmajdanskom parku je bio humanitarnog karaktera.

- Sav prikupljeni novac sa štandova usmeren je za lečenje mališana. Uklopili smo druženje, radost, ali i brigu prema onima kojima je najpotrebnija - rekao je Aleksandar Jovičić, predsednik Opštine Palilula.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije