Stanovi, hotel, pa kula od 200 metara

M. T. KOVAČEVIĆ

26. 09. 2015. u 17:31

Станови, хотел, па кула од 200 метара
Sve spremno za sutrašnje postavljanje kamena temeljca za prve objekte "Beograda na vodi". Na temeljima prve dve stambene zgrade radiće domaća firma "Novkol"

IZDAVANJEM građevinske dozvole za izgradnju dve stambene kule u okviru projekta "Beograd na vodi", i formalno su se stekli uslovi da se postavi kamen temeljac za ovaj veliki projekat, priča za "Novosti" Nikola Nedeljković, direktor preduzeća "Beograd na vodi".

Početak radova zakazan je za nedelju, kada će premijer Srbije Aleksandar Vučić i član upravnog odbora kompanije "Igl hils" Mohamed Alabar, obići uređenu Sava promenadu, a potom ozvaničiti početak građevinskih radova u blizini Starog savskog mosta.

Svemu ovome prethodilo je godinu i po dana pripremnih radova, u okviru kojih je uklonjeno 239 objekata, 15 kilometara pruge, pomerena 54 broda i barže. Na delu Savskog amfiteatra narednih meseci pored dve stambene kule, zidaće se i hotel najviše kategorije.

- Kompanija "Starvud hotels" jedna je od najvećih i najelitnijih svetskih grupacija hotela. NJihov objekat biće u srcu "Beograda na vodi". Hotel će doneti niz ekskluzivnih događaja, na kojima će se prikazivati najnoviji trendovi iz oblasti dizajna, mode i muzike - objašnjava Nedeljković.

Preme njegovim rečima, izgradnjom "Beograda na vodi" konačno će se aktivirati uspavana građevinska industrija.

- Veoma je važno da na razvoju svih elemenata rade iskusni timovi stručnjaka i iz naše zemlje i sa međunarodnog tržišta. Imamo potpisan ugovor sa srpskom firmom "Novkol", koja će raditi na temeljima prve dve stambene kule, a uskoro očekujem da ćemo imati i izabranog glavnog izvođača radova.

Nedeljković objašnjava da je ovo samo početak, jer u narednom periodu treba očekivati izgradnju velike Kule Beograd, visoke oko 200 metara, kao i tržnog centra od 140.000 kvadrata.

NA ŠETALIŠTU GALERIJA I FAST-FUD

SUTRA će zvanično biti otvorena i Sava promenada. Nekoliko stotina metara obale uređeno je modernim građevinskim materijalima. Popločane su pešačke staze, asfaltirana je biciklistička staza, urađeno nekoliko terasa iznad vode, napravljen je i amfiteatar. Pored šetališta biće postavljene pokretne umetničke galerije, štandovi i "fud-trakovi", onakvi kakve smo do sada gledali samo u filmovima.


ZATVORENI BAZEN

SA početkom izgradnje stambenih zgrada, počeće i njihova prodaja. Zainteresovani kupci od 3. oktobra u prostorijama galerije mogu da rezervišu svoj budući krov nad glavom.

- Ovo nije samo kompleks namenjen eliti. Imaćemo od jednosobnih do četvorosobnih stanova. Kompleks će imati krovne bašte, dečje igralište i zatvoren bazen. A postojaće i maloprodajni i uslužni objekti unutar kompleksa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Jovan

27.09.2015. 10:45

Dodao bih i da je "Sava promenada" u stvari šminkanje malog dela obale ispred privatnog ugostiteljskog objekta. Popločan je prostor ispred i napravljena dodatna terasa na javnoj površini za privatni biznis i to tako da je sve postavljeno na postojeću obaloutvrdu koja nije ništa popravljena. Sada imamo modernu novu terasu koja stoji iznad neuređene obale. Najveći deo klupa je u sklopu ograde i kad se sedne, leđa su vam ka reci. Mogu da se kupe diplome ali ne i znanje.

Rosic Dragoljub

28.09.2015. 16:05

Premijer Vučić je ovim postao legendaran premijer. Odlucujuci je ovo proboj Srbije i Beograda u višu civilizaciju. Dovesti planetarno najznacajnijeg investitora i ushoditi 32 % od rugla i ničega je fenomenalan, nezabelezen ekonomski, civilizacijski i kulturni uspeh.