Zbog blokade Železničke stanice izmešteni polasci i dolasci

Tanjug

02. 06. 2014. u 15:03

Zbog blokade koloseka u Železničkoj stanici Beograd, voz koji iz Bara večeras stiže u Beograd saobraćaće do Topčidera

Zbog blokade koloseka u Železničkoj stanici Beograd, voz koji iz Bara večeras stiže u Beograd saobraćaće do Topčidera, dok bude trajala blokada koloseka, a vozovi između Beograda i Bara će stizati i polaziti iz Topčidera, saopštila je Železnica Srbije.

Međunarodni voz na relaciji Beograd – Cirih, koji je po redu vožnje trebalo da krene iz beogradske stanice u 11 časova, krenuo je iz Šida. Putnici na relaciji Beograd – Šid prevezeni su autobusima, a u povratku putnici tog voza će na isti način biti prevezeni iz Šida za Beograd, navodi se u saopštenju.

Međunarodni, lokalni putnički i Inter siti Srbija vozovi iz Novog Sada, Subotice i Šida saobraćaju do i od Stanice Novi Beograd.

Putnički vozovi sa juga Srbije, iz pravca Požarevca i Niša, vožnju završavaju u stanici Topčider, odakle i polaze.

Ukoliko se blokada u Železničkoj stanici Beograd bude nastavila, međunarodni i lokalni putnički vozovi polaziće umesto iz Stanice Novi Beograd, odnosno Topčider, i tu završavati putovanje.

Izuzetno će međunarodni voz na relaciji Beograd – Sofija – Beograd polaziti iz Niša za Sofiju i u povratku iz Sofije saobraćati samo do Niša, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da je oko 40 radnika "Nega kola i DDD" blokiralo danas kolosek u Železničkoj stanici Beograd, zbog čega je otkazan međunarodni voz za Bar u 9 časova i 10 minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Djordje

02.06.2014. 16:38

Ha, ha, ha, ha pa "IZNADJE"resenje? Ha, ha, ha, ha, pa koju si to skolu iznašo , i dal si je završio?

Srbistanac

02.06.2014. 18:39

Ako su vam krivi Vlada i Zeleznica, onda blokirajte Vladu ili upravnu zgradu svoje firme. Da li ce ova blesava raja jednom shvatiti: dok maltretirate istu sirotinju kakvi ste i sami, niko nece prstom mrdnuti od glavonja, samo ce vam se smejati u lice. Bas ce neko od njih gore da se potrese sto vi niste primili platu i sto zbog vas neko nece stici gde je krenuo. Samo rizikujete da dobijete batine od ogorcenih putnika.

MIODRAG

02.06.2014. 18:54

Hipoteticko ali i moguce dogadjanje......."sta bi se desilo i kako bi se reagovalo.kada bi grupa radnika (nezadovoljnih) areodroma Nikola Tesla blokiralo pistu".......???

Dragan Popovic

03.06.2014. 10:36

@MIODRAG - Kada bi ovi radnici primali istu platu kao oni na Aerodromu, ne bi im palo na pamet da strajkuju. Ne bi strajkovali ni kada bi im plata bila duplo manja. Niko ne izlazi na ulicu ili prugu zbog zadovoljstva ili hobija. Po pravilu ljude na to nera neka velika nevolja. Ili su u pitanju male plate, ili ih uopste ne dobijaju ili su losi uslovi rada ili neuplaceni doprinosi za PIO i zdravstveno osiguranje ili sve ovo sto sam naveo zajedno.

bivši železničar

02.06.2014. 21:25

@ - Problem sa negom kola odavno postoji tj.od momenta kada je nega izdvojena iz ŽS. Ljudi traže samo zarađeno,ali kako održavaju kola netreba da prime platu uopšte. Miomirisi kako uđeš u vagon da ti se više i neputuje... Drugu dilemu imam da je rukovodstvo železnice toliko nesposobno da nemože da organizuje saobraćaj iz Prokopa. Sve ih treba smeniti.