POBEDITI “ŽMUREĆKI”: Košarkaši nastavljaju kvalifikacije za SP dvomečom protiv Slovaka

G. K.

25. 02. 2022. u 14:16

CELA nacija biće reprezentacija u petak (20.30) i ponedeljak, kada košarkaši Srbije igraju dvomeč sa Slovačkom u kvalifikacijama za Mundobasket 2023.

ПОБЕДИТИ “ЖМУРЕЋКИ”: Кошаркаши настављају квалификације за СП двомечом против Словака

FOTO: FIBA

 Prvi susret odigraće u beogradskoj dvorani “Aleksandar Nikolić”, dok će zatim gostovati u Ljevicama (18.00) i tako pokušati da dopišu dva bitna trijumfa, pred nastavak puta ka planetarnoj smotri.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Iako je selektor Svetsilav Pešić pred ovaj izazov ponovo imao poteškoća sa sastavljanjem tima zbog izostanaka evroligaških i NBA reprezentativaca, kao i nekolicine povređenih, uloga apsolutnog favorita pripada “orlovima”, što kvota u kladionicama ilustrativno i prikazuje (1.02!).

Slovaci spadaju u poslednju grupu košarkaških nacija Evrope, u prva dva kola su zabeležili glatke poraze od Belgije (83:57) i Letonije (82:74), dok su se sa našim timom jediini put sastali pre deset godina u kvalifikacijama za EP 2013. i u oba navrata veoma lako izgubili (87:62, 93:71).

Srbija je dosada ostvarila tesnu pobedu nad Letonijom u Beogradu sa 101:100, dok je izgubila na gostovanju Belgiji (73:69), a naredni kvalifikacioni “prozor” imaće krajem juna.

RASPORED

Srbija – Slovačka (petak, 20.30)

Slovačka – Srbija (ponedeljak, 18.00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)