TRI OD TRI? Poljska izgleda sjajno u uvodnom delu Lige nacija

V.M.

24. 05. 2024. u 12:55

ODBOJKAŠI Poljske će pokušati da održe perfektan skor u ovogodišnjoj Ligi nacija kada se budu sastali sa Holandijom od 19 časova.

ТРИ ОД ТРИ? Пољска изгледа сјајно у уводном делу Лиге нација

FOTO: Profimedia

Poljska se pod trenerskom palicom Nikole Grbića vinula u nove visine, osvojili su Evropsko prvenstvo i prošlogodišnju Ligu nacija, dok su na Svetskom prvenstvu dogurali do finala gde su ih porazili Italijani.

Po broju kvalitetnih igrača niko ne može da se meri za Poljacima, u pitanju je izuzetno jaka reprezentacija koja bukvalno ima dve odlične postave i Grbić na raspolaganju ima ogroman broj sjajnih igrača.

Iako dosta njih ne nastupa u prvoj nedelji Lige nacija, oni koji su tu su orni da se dokažu pred Olimpijske igre kako bi imali više prilika da zaigraju u Parizu, gde su glavni favoriti da osvoje drugu olimpijsku titulu u istoriji svoje reprezentacije.

To smo i videli na njihove dve uvodne utakmice u kojima su rutinski savladali Ameriku (3:0), odnosno Kanadu (3:1) i danas imaju izglednu šansu da prvu nedelju Lige nacija završe sa idealnim skorom.

Sa druge strane, Holanđani se i dalje nadaju da mogu na Olimpijske igre, mada će biti veoma težak zadatak plasirati se na njih jer su trenutno 13. na svetskoj rang-listi sa čak 38 poena zaostatka u odnosu na devetoplasirane Kubance.

Ta razlika nije nedostižna, ali ''lale'' moraju da pobeđuju na bitnim mečevima kako bi je nadoknadili, a to ove nedelje nisu uradili jer su na prvom susretu poraženi do Slovenaca u pet setova.

Da su tu slavili, osvojili bi dosta poena, a ovako su morali da se zadovolje sa četiri boda koje su osvojili trijumfom nad Turskom (3:2) u drugom kolu.

Glavni motor ekipe je Abdel Aziz koji je najbolji poenter dosadašnjeg toka Lige nacija sa 55 osvojenih poena i od njega će zavisti da li danas mogu do iznenađenja protiv favorizovanih Poljaka.

NAŠ TIP: ukupno poena +179,5 (kvota 1,88)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)