VREME JE DA BILSI DOGURAJU DALEKO U PLEJ-OFU: Stilersi nemaju šta da traže na ''Hajmark stadionu''

V.M.

15. 01. 2024. u 12:30

U vajl kard rundi NFL plej-ofa, Bafalo bilsi će ugostiti Pitsburg stilerse (22:30).

ВРЕМЕ ЈЕ ДА БИЛСИ ДОГУРАЈУ ДАЛЕКО У ПЛЕЈ-ОФУ: Стилерси немају шта да траже на Хајмарк стадиону

Foto Profimedia

Već dugi niz godina Bafalo slovi za jedne od glavnih favorita za osvajanje Superbola, ali nikako ne uspeva da se dokopa do njega, a najdalje što su dogurali je finale konferencije.

Ove sezone ponovo imaju odličan tim, a ono što je bitno je da su uhvatili zalet u pravo vreme i plej-of dočekuju u seriji od pet vezanih pobeda.

Za vreme te serije pobeđivali su ozbiljne ekipe poput Kanzas sitija, Dalas i Majamija i na kraju se regularni deo takmičenja završili sa skorom 11-6.

Jedino je Baltimor bio bolji od njih u Američkoj konferenciji, tako da će imati prednost domaćeg terena u plej-ofu sve dok se ne budu susreli sa njima.

Domaći teren je velika prednost pogotovo za Bafalo u kojem je vreme specifično i često ume da padne sneg, a veliki broj timova nije nikada nije igrao u takvim uslovima.

Večeras će možda to upravo biti slučaj jer je temperatura čak -12 u Bafalu, a uz to se najavljuje i zimska oluja.

Bilsima će prva prepreka u pohodu na Superbol biti Pitsburg stilersi koji su dobrim igrama u završnici prvenstva uspeli da se dokopaju sedmog mesta u Američkoj konferenciji, poslednjeg koje vodi u plej-of.

Sezonu su završili sa tri vezane pobede, a u poslednjem kolu su bili bolji od Baltimora (17:10), mada vredi napomenuti da su imali veliku prednost u vidu toga da je trener Rejvensa odmarao svoje startere i čuvao ih za plej-of.

Ipak, retko ko je očekivao Stilerse u doigravanju i velike zasluge za to idu treneru Majku Tomlinu. Legendarni šef struke je ponovo pokazao svoju briljantnost i uspeo je da pobede svoje izabranike do skora 10-7.

Tomlin je usput produžio rekord koji drži, a to je 17. uzastopna sezonu koju je njegov tim završio sa pozitinvim rekordom od kada ih preuzeo davne 2007. godine.

Iako se startni kvoterbek sa starta kampanje Keni Piket oporavio, Tomlin je odlučio da za startera u plej-ofu imenu Mejsona Rudolfa koji igra odlično u poslednje vreme i videćemo da li će mu se odluka isplatiti.

Glavna odlika Stilersa je naravno odbrana koja je jedna od najjačih u ligi, ali danas će biti desetkovani neigranjem njihovog vođe i najboljeg igrača, Ti Džej Vota.

Očekujemo da Bafalo rutinski odradi posao pred svojim navijačima i verujemo da će se Džoš Alen i družina ''prošetati'' do naredne runde gde ih čeka Kanzas siti.

NAŠ TIP: hendikep 1 (-6,5) (kvota 1,54)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)