EVROPSKO PRVENSTVO: Danska favorit za zlato

TIP redakcija

12. 01. 2024. u 12:32

SRBIJA danas započinje svoju misiju na Evropskom prvenstvu u rukometu

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО: Данска фаворит за злато

FOTO: Tanjug

Najteže na startu. Srpski rukometaši će 16. Evropsko prvenstvo otvoriti okršajem sa Islandom – najjačom selekcijom u grupi. Pored „ribara“, „orlovi“ će se nadmetati i sa Crnom Gorom i Mađarskom u pokušaju da se domognu drugog kruga kontinentalnog šampionata, čime bi se približili osvajanju mesta u kvalifikacijama za Olimpijske igre, što je označeno kao primarni cilj pred takmičenje.

Da bi ga ostvarili, pulenima Tonija Đerone će biti neophodno da budu bar među dve najbolje reprezentacije koje do sada nisu čekirale vizu za Pariz. Island bi mogao da bude jedan od timova sa kojima ćemo se nadmetati za tu privilegiju.

Njihov stil igre podrazumeva kratke napade, puno trčanja i kontri sa tradicionalno puno golova u protivničkoj mreži. I Srbija može da se podiči zavidnim ofanzivnim arsenalom, što bi u konačnom zbiru moglo da rezultuje kanonadom na obe strane.

Naša reprezentacije je pod imenom Srbija odigrala četiri međusobna susreta sa Islanđanima i ima po pobedu i poraz, uz dva remija.

Kada su u pitanju favoriti za titulu, na prvom mestu se izdvajaju Danci i Francuzi,  slede ih aktuelni prvaci Šveđani, pa zatim Španci i domaća Nemačka. 

Petak

18.00 Austrija - Rumunija  N1 (-3,5) 1,80

18.00 ISLAND - SRBIJA  N2 (-2,5)   1,85

20.30 Mađarska  - Crna Gora  N2 (-3,5)  2,00

20.30 Španija - Hrvatska  N1  (-2,5)  1,75

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!