BOGDANOVIĆ IGRA NAJBOLJU KOŠARKU OD KADA JE OTIŠAO U NBA: Večerašnji protivnik Atlante ''leži'' kapitenu naše reprezentacije

V.M.

05. 01. 2024. u 12:20

U noći između petka i subote gledaćemo obračun između Indijana pejsersa i Atlanta hoksa. Meč se igra u ''Gejnbridž fildhausu'' sa početkom u 1.00.

БОГДАНОВИЋ ИГРА НАЈБОЉУ КОШАРКУ ОД КАДА ЈЕ ОТИШАО У НБА: Вечерашњи противник Атланте лежи капитену наше репрезентације

FOTO: Profimedia

Atlanta igra promenljivo ove sezone, nikako da uhvati zalet i sa skorom 14-19 zauzima deseto mesto na tabeli Istočne konferencije, poslednje koje vodi u plej-in.

Hoksi su na poslednja dva meča slavili protiv Vašingtona i Oklahome, tako da danas imaju priliku da ostvare het-trik i tako nastave uspon na tabeli. 

Pored Trej Janga koji je alfa i omega u ekipi, sjajnu sezonu igra i kapiten naše reprezentacije Bogdan Bogdanović. Bivši igrač Partizana pruža najbolje partije od kada je prešao ''preko bare'', u proseku beleži preko 17 poena po meču i jedan je od najkorisnijih igrača sa klupe u NBA, tako da se trenutno nalazi među glavnim konkurentima za nagradu najboljeg šestog čoveka najjače lige sveta.

Hoksi će večeras ukrstiti koplja sa Indijanom koja igra sjajno i dočekuje ovaj meč u seriji od pet vezanih pobeda. Pejsersi su oslabili sa igrama nakon poraza u finalu NBA kupa, ali sada su ponovo uhvatili zalet i igraju svoju prepoznatljivu, brzu, lepršavu košarku.

Predvodi ih jedan od najboljih plejeva lige Tajris Halibarton, koji pored 24,9 poena u proseku beleži i 12,7 asistencija (najviše u ligi).

Indijana ima obrnut skor u odnosu na Atlantu, 19-14, i peta je na tabeli Istočne konferencije.

Večerašnji rivali vole da igraju brzu košarku sa dosta poena, što se posebno može reći za domaćine koji imaju jedan od najboljih napada, kao i najgoru odbranu u NBA.

Hoksi i Pejsersi su se već susreli dva puta ove sezone i oba puta je slavila ekipa iz Indijanapolisa (116:112, 157:152).

NAŠ TIP: +256,5 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024