OBRAČUN NEPORAŽENIH: Ngapet i družina ne greše pred svojim navijačima

V.M.

24. 12. 2023. u 11:15

U velikom derbiju 13. kola turske odbojkaške lige Halkbank će ugostiti Fenerbahče (16:00).

ОБРАЧУН НЕПОРАЖЕНИХ: Нгапет и дружина не греше пред својим навијачима

Foto: Profimedia

Ovo će biti obračun jedinih neporaženih timova u dosadšanjem toku takmičenja. Iako je Fener trenutno prvi sa skorom 12:0, favorit na današnjem susretu je Halkbank koji je odigrao meč manje zbog obaveza na Svetskom klupskom prvenstvu.

Po imenima kvalitet je na strani domaćina koji u svom sastavu ima velikane poput Ervina Ngapeta i Nimira Abdela Aziza, a uz njih je tu nekoliko veoma solidnih igrača poput tehničara Majk Maa, kao i iskusnog primača Džona Gordona Perina, a na sve to ih sa klupe predvodi Slobodan Kovač.

Ovaj tim je formiran da pored domaćeg prvenstva napadne i Ligu šampiona u kojoj je pre nekoliko dana dobio pravi ''šamar'' od Berlina (0:3). Na taj način je ispustio prvo mesto u grupi ''C'' i sada će ponovo morati da savlada Pjaćencu ako želi da se plasira direktno u četvrtfinale.

Sa druge strane, Fenerbahče nema toliko velika imena u svom rosteru, ali na terenu pokazuje zavidan kvalitet. Nanizao je 12 pobeda u kojima je izgubio samo osam setova, a uz to mu dobro ide i u Evropi.

Takmiči se u CEV kupu gde je dogurao do četvrtfinala u kojem će igrati sa ukrajinskim Prometejem koji je u osmini finala bolji bio od Partizana.

Jedan od bitnijih igrača u šrafu turskog velikana je srpski koretkor Dražen Luburić koji je letos došao iz redova Lokomovitve Novosibirska, a zanimljivo je to da je u jednom periodu svoje karijere igrao za Halbank.

Današnji rivali za cilj imaju da prekinu trogodišnju vladavinu Zirata turkskom odbojkom, oba tima poseduju takav kvalitet i zbog toga verujemo da će u derbiju 13. kola granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP:  +180,5 (kvota 1,85)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja