ODBOJKAŠI SVETE KOŠARKAŠE: Srbija ima težak zadatak protiv svetskih šampiona

V.M.

01. 09. 2023. u 12:33

U trećem kolu evropskog prvenstva za odbojkaše ćemo gledati obračun glavnih favorita za prvo mesto u grupi ''A'' u kojem će naši odbojkaši pokušati da osvete košarkaše koji su ranije danas doživeli poraz od Italije. Utakmica se igra u Peruđi sa počektom od 21:00.

ОДБОЈКАШИ СВЕТЕ КОШАРКАШЕ: Србија има тежак задатак против светских шампиона

FOTO: CEV

Obe reprezentacije su do sada ostvarila po dve pobede i prikazala dosta dobru odbojku. Italija je prvenstvo otvorila trijumfom nad Belgijom od 3:0, a juče su istim rezultatom savladali Estoniju.

''Azuri'' su jedni od domaćina prvenstva, a završnica turnira će se igrati u Rimu tako da će kroz čitavo Evropsko prvenstvo imati podršku publike.

Seletkor Di Đorđi na raspolaganju ima najjači sastav koji predvode imena poput Đanelija, Mikjeleta, Romana, Lavije i Galasija i sigurno je da su uz Poljsku i Francusku glavni favoriti za osvajanje prvenstva.

Što se tiče naše selekcije, izabranici Igora Kolakovića će biti umorni pošto će večeras treći dan zaredom izaći na teren. Srbija je prekjuče savladala Švajcarsku sa 3:0 (25:19. 25:16, 25:19), dok je juče uz nešto više problema pala i Belgija 3:1 (25:22, 18:25, 25:20, 25.20).

''Orlovi'' su trijumfom nad Belgijom osigurali plasman u osminu finala, a najszaslužniji za to su bili Atanasijević i Perić koji su upisali po 15 poena, uz njih se istakao i kapiten Podraščanin koji je dodao deset.

Srbija i Italija su odmerili snage krajem juna u Ligi nacija i tada je Italija rutinski slavila sa 3:0, a večeras očekujemo sličan ishod.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Srbija - Italija hendikep setova (1,5) 2 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)