SRBIN JAČI OD CELE ISTOČNE OBALE: Nikola Jokić pomera sve granice!

M.M.

22. 03. 2023. u 17:29 >> 17:29

KOŠARKAŠI Denvera će u noći između srede i četvrtka gostovati Vašingtonu.

СРБИН ЈАЧИ ОД ЦЕЛЕ ИСТОЧНЕ ОБАЛЕ: Никола Јокић помера све границе!

Tanjug/AP

Očigledno da je Denver ponovo počeo da dodaje gas, ali je interesantno da se to dešava u trenutku kada im to nije potrebno.

To što su izabranici Majka Melouna jedina ekipa na zapadu koja je svoje mesto u plej-ofu obezbedila i to desetak kola pre završnice regularnog dela sezone, govori o tome koliko su vredno radili od samog početka, tako da sada mogu uložiti više vremena za pripremu i odmor prve petorke, te razigrati i klupu na najbolji način, mečevima.

Da nije slučajnost što se Nagetsi nalaze tu gde su, govori neverovatan podatak da je Nikola Jokić sa svojih 28 tripl-dablova u ovoj sezoni postigao više tripl-dablova nego cela Istočna konferencija zajedno.

Ma koliko da se menjaju pravila bodovanja za najprestižniju individualnu nagradu - MVP, neminovno je da srpski košarkaški as ove godine zaslužuje taj trofej više nego prethodne dve koje je bio nagrađivan.

Da je i Majk Melounu stalo do toga da Nikola dobije ponovo nagradu, govori i podatak da umesto da ga više odmara za plej-of, Jokić igra skoro 40 minuta po utakmici.

Sa druge strane, "čarobnjaci" iz Vašingtona, predvođeni Vesom Juniorom sa klupe i Kristapsom Porzingisom u igri, morali bi do kraja da pobede svaki meč koji ih čeka, da bi mogli da se nadaju plej-in fazi.

Vašington je u nezavidnoj poziciji najviše zbog svojih loših partija u decembru, kada su vezali oko desetak poraza zaredom.

U kasnijoj fazi imali su dobre trenutke, čak su u dva navrata vezali više od pet pobeda, ali postoji bojazan da će ih decembar koštati igranja u plej-ofu.

Koliko ova utakmica nema preveliki takmičarski karakter, toliko u podsvesti svet košarke vodi debatu oko MVP nagrade, rivalitetu Jokića i Embida, pravilima ocenjivanja koja se stalno menjaju, tako da je ovo utakmici koja stavlja akcenat na Nikolu Jokića, što ne umanjuje značaj Vašington Vizardsa i njihovog poslednjeg trzaja da izvuku svoj maksimum pri potpuno zdravoj i spremnoj prvoj petorci, kao i kompletno spremnoj klupi.

Smatramo da će u ovoj utakamici biti veliki broj izmena, da će se igrati velikim intenzitetom, kao i da će se oni koji ne dobijaju često veliku minutažu dokazivati i zbog toga očekujemo da granica poena bude prebačena.

NAŠ TIP: +225,5 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)