ULOG JE VELIKI: "Orlovi" napadaju Katar!

M.M.

17. 01. 2023. u 12:16 >> 12:16

TREĆI meč u grupi "E" na Svetskom prvenstvu rukometna reprezentacija Srbije odigraće protiv selekcije Katara. Utakmica će se igrati u Katovicama sa početkom u 20.30.

УЛОГ ЈЕ ВЕЛИКИ: Орлови нападају Катар!

Foto Profimedia

Naši momci su takmičenje počeli duelom protiv Alžira. Dobar rezultat i kvalitetna partija Mijajla Marsenića dali su razloga za optimizam. Momak iz Berana je sa 9 postignutih golova predvodio svoj tim do pobede.

U drugom kolu Srbiju je čekao težak zadatak. Na megdan je došla Nemačka. U timu više nema velikih zvezda kao što je nekada bio Uve Genshajmer, međutim, momci koji su se našli na spisku i te kako zaslužuju respekt.

Utakmica je počela u brzom ritmu, golmani nisu bili na svom nivou, ali ruku na srce, nije bilo ni realno očekivati ako uzmemo u obzir da odbrane nisu bile na tako visokom nivou.

Na petnaestominutnu pauzu smo otišli sa zaostatkom od dva gola, da bi na kraju 60 minuta igre na semaforu stajalo 34-33.

Lazar Kukić je bio taj koji je najviše vukao ekipu, srednji bek je postigao sedam golova, dok su ga pratili Miloš Orbović, Nemanja Ilić i Bogdan Radivojević sa po 5. U listu strelaca upisali su se još Dragan Pešmalbek (3), Marko Milosavljević (2), Mijajlo Marsenić (2), Petar Đorđić (2), Uroš Borzaš (1) i Stefan Dodić (1).

Ono što svakako ne raduje Tonija Đeronu je povreda desnog beka Predraga Vejina. Apatinac je u duelu sa "pancerima" povredio skočni zglob i pitanje je hoće li zaigrati do kraja turnira.

Sa druge strane Katar je na otvaranju izgubio od Nemačke i za njih je ovaj meč takođe od krucijalnog značaja.

Radi se respektabilnom sastavu sa kvalitetnim pojedincima. Sa klupe ih predvodi jedan od najboljih svetskih stručnjaka Valero Rivera.

Naša grupa će se u narednoj fazi ukrstiti sa grupom "f" koju čine Norveška, Holandija, Argentina i Severna Makedonija. Skandinavci će se sa "lalama" u poslednjem kolu boriti za prvu poziciju u grupi.

Očekuje nas interesantan duel, pobedom ćemo preneti dva boda i tako zadržati šanse za nastavak takmičenja.

Verujemo da će se igrati u visokom ritmu i da će granica golova biti prebačena.

NAŠ TIP: +57,5 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 22:43

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima