VUKOVI DOČEKUJU RANJIVI LIVERPUL: Klopov tim nije mogao do trijumfa na "Enfildu"

V.M.

17. 01. 2023. u 08:20

Pre deset dana bilo je 2:2.

ВУКОВИ ДОЧЕКУЈУ РАЊИВИ ЛИВЕРПУЛ: Клопов тим није могао до тријумфа на Енфилду

FOTO: Tanjug/AP

Kada se remizira u FA kupu, ne igraju produžeci i ne pucaju penali već se ponavlja utakmica, samo je drugi tim domaćin.

Vulvsi igraju jako dobro nakon pauze i dolaska Đulena Lopetegija na klupu, za vikend su pobegli iz zone ispadanja i u odličnom ritmu dočekuju ovaj meč. Liverpul je vezao dva poraza u Premijer ligi, nije u dobrom momentu, ali FA kup je njegova najbolja prilika za trofej ove sezone i biće spremni za večerašnji susret. 

Vulverhempton je za vikend bio bolji od Vest Hema rezultatom 1:0, gol je postigao Danijel Podens i tako je izdigao svoj tim iz zone ispadanja. Domaćin sada ima 17 bodova i nalazi se na 16. mestu na tabeli. U susretu protiv Liverpula pre deset dana poveo je sa 1:0 preko Gedeša, onda su Salah i Nunjez preokrenuli u korist svog tima, ali Hvan He Čan je izjednačio u završnici utakmice.

Od kada je Lopetegi zaseo na klupu njegovi izabranici su ostvarili tri pobede, odigrali dva remija i doživeli isto toliko poraza. Vulvsi su ovo takmičenje osvajali u četiri navrata, poslednji put davne 1960. godine.

Nakon dobrih igara posle pauze, Liverpul je sada zapao u malu krizu. Na prethodne tri utakmice doživeo je dva poraza i odigrao već pomenuti remi. Za vikend ga je Brajton u dominantnom stilu savladao sa 3:0. Trenutno je deveti na tabeli Premijer lige i dugo nije bio ovako loše plasiran nakon 19 odigranih kola. Klopovi izabranici brane titulu u ovom takmičenju, prošle sezone su savladali Čelsi u finalu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. ''Redsi'' će biti motivisani da ostvare pobedu i prekinu crni niz u kojem se trenutno nalaze.

Što se tiče međusobnih duela tu dominira Liverpul. Gost je slavio na četiri od prethodnih pet duela uz remi od pre deset dana.

Lopetegi ne može da računa na Kalajdžića, Pedra Neta, Čikinja i Bubakara Traorea, dok su pod znakom pitanja dva iskusna igrača, Mutinjo i Kosta.

Gost će na ovom meču biti bez Virdžila van Dajka, Firmina, Dijaza, Žote i Artura, a neizvesni su nastupi Darvina Nunjeza i Bajčetića koji se vratio na trening posle lakše povrede.

Očekujemo dobru utakmicu, oba tima će biti motivisana da prođu dalje i verujemo da će biti golova na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!