MOŽE LI SEVILJA DA SPASE SEZONU U KUPU? Domaćin je u lošoj formi

V.M.

17. 01. 2023. u 08:35

ALAVES dočekuje Sevilju u osmini finala Kupa kralja.

МОЖЕ ЛИ СЕВИЉА ДА СПАСЕ СЕЗОНУ У КУПУ? Домаћин је у лошој форми

Foto Profimedia

Domaćin igra promenljivo ove sezone, trenutno je u lošoj formi i nalazi se na petom mestu u Segundi. Sevilja je dobro započela nakon pauze, ali je za vikend ispustila prednost protiv Đirone i nije iskoristila priliku da pobegne iz zone ispadanja u kojoj se šokantno nalazi većim delom sezone.

Alaves je izgubio četiri od prethodnih pet ligaških duela i nije u dobrom ritmu. Za vikend je bolji od njega bio Real Ovijedo rezultatom 1:0. Domaćin je prošle godine ispao iz Primere i nalazi se u borbi za ekspresan povratak u elitu. Što se tiče Kupa kralja, tu su ''plavo-beli'' za sada odigrali tri utakmice. Prvo su savladali Ljeidu, zatim Meridu, a u prošlom kolu Valjadolid. Zanimljivo je da su svaki od ta tri meča dobijali rezultatom 1:0, što znači da nisu primili gol u dosadašnjem toku takmičenja i nadaju se da pred svojim navijačima mogu da iznenade još jednog prvoligaša.

Sevilja je trenutno 18. na tabeli La lige. Nakon pauze remizirala je sa Seltom, posle toga je slavila protiv Hetafea, ali je za vikend izgubila od Đirone. Gost je katastrofalno započeo sezonu u La ligi i stvarno se ne pamti kada je poslednji put ovako loše izgledao. Ekipa je sezonu započela se Đulenom Lopetegijem na klupi, nakon loših rezultata zamenio ga je Horhe Sampaoli koji i dalje nije uspeo da prodrma tim koji ima kvalitet minimum za sredinu tabele.

''Rohiblankosi'' su u kupu prvo savladali Velarde sa 0:2, nakon toga Toremolinos rezultatom 0:3, a u prošlom kolu dominantno su porazili Linares, 0:5. Sevilja je ovo takmičenje osvajala u pet navrata, poslednji put 2010. godine.

Na poslednjih pet međusobnih duela viđene su dve pobede Sevilje uz tri nerešena ishoda.

Luis Garsija Plaza, trener domaćih, nema većih problema sa povređenim igračima i imaće na raspolaganju sve nosioce igre.

Sampaoli na ovom meču ne može da računa na Koronu, Dilejnija, Papua Gomeza, Telješa i Markaa.

Očekujemo tvrdu utakmicu i verujemo da neće biti puno golova na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: I0-1&II0-2 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave