NAPOLI JURI DUPLU KRUNU: Kremoneze predstavlja lak plen

V.M.

17. 01. 2023. u 11:08 >> 11:08

IZABRANICI Lućana Spaletija igraju neverovatno ove sezone.

НАПОЛИ ЈУРИ ДУПЛУ КРУНУ: Кремонезе представља лак плен

Foto: Profimedia

Napoli je za vikend rasturio Juventus sa 5:1, ubedljivo je prvi na tabeli i sa puno samopouzdanja dočekuje današnjeg protivnika. Kremoneze je sušta suprotnost, poslednji je na tabeli i nema pobedu u ligi. Nakon poraza od Monce pre par dana ekipu je napustio trener Masimilijano Alvini koga će zameniti Davide Balardini. Pobednika ovog meča u četvrtfinalu čeka Roma.

Domaćin je posle pauze doživeo prvi poraz u Seriji A ove sezone kad ga je Inter savladao sa 1:0. Nakon toga usledile su dve pobede Napolitanaca. Prvo su bili bolji od Sampdorije rezultatom 0:2, a zatim su u dominantnom stilu porazili Juventus sa 5:1. Ekipa sa juga Italije sada ponovo ima plus devet u odnosu na najbližeg pratioca i sigurno korača ka naslovu prvaka Italije. Napoli ima priliku da osvoji duplu krunu, dizao je trofej osvajača kupa pet puta u svojoj istoriji, poslednji put je to uradio 2020. godine.

Kremoneze je u ozbiljnom problemu. Nakon pauze doživeo je tri poraza, poslednji mu je nanela Monca pre par dana kada ga je savladala sa 2:3. Trenutno je poslednji na tabeli Serije A sa sedam osvojenih bodova i nema nijednu pobedu do sada, upisao je sedam remija i 11 poraza. Uprava je napravila rotaciju na trenerskoj poziciji i nada se da će to promrdati ekipu. Gost je do sada odigrao dva meča u Kupu Italije. Prvo je savladao Ternanu sa 3:2, a u prošlom kolu je slavio protiv Modene rezultatom 2:4. 

Ova dva tima su se već susrela ove godine, u devetom kolu Serije A Napoli je ubedljivom pobedom odneo tri boda sa gostovanja Kremonezeu, 1:4.

Spaleti nema značajnijih problema sa biranjem sastava, ali očekuje se da odmori prvotimce i da igrači poput Ndombelea i Raspadorija dobiju šansu od prvog minuta.

Gost će biti bez Kirikeša, a očekuje se povratak Sernikole na teren nakon što je preskočio meč sa Moncom zbog suspenzije.

Očekujemo da Napoli i u kombinovanom sastavu pokaže klasu i rutinski se plasira u narednu rundu takmičenja.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!