NAPRED, LACI! Đere prvi izlazi na teren od naših

N. R.

27. 06. 2022. u 09:30

SRPSKI teniser sastaće se u prvom kolu sa Alehandrom Tabiljom.

НАПРЕД, ЛАЦИ! Ђере први излази на терен од наших

Foto: G.Č.

Đere je u ovogodišnjoj sezoni na travi odigrao tri meča, a bilans mu je jedna pobeda (predaja Henrija Svirea u prvom setu) i dva poraza. Srbin je igrao protiv dva izrazito teška protivnika - Karena Hačanova i Nika Kirjosa.

Đere je protiv Rusa u prvom setu imao dva brejka više, te je u jednom trenutku i servirao za pobedu, međutim, nije iskoristio dve set lopte, što je kasnije Hačanov znao da iskoristi, uzevši uvodni set u tajbrejku. Usledio je pad samopouzdanja, gubitak servis gema na startu drugog seta, pa je dvadesetšestogodišnji Rus meč priveo kraju bez većih problema. Susret protiv Nika Kirjos, talentovanog Australijanca koji trenutno važi za jednog od najboljih i najneugodnijih tenisera na svetu kada je u pitanju travnata podloga, Đere je odigrao na izrazito visokom nivo. Posle pobede u prvom setu, pa gubitka dva naredna u tajbrejku, Đere nije trijumfovao u ovom duelu, ali je možda ovakav meč prekretnica za srpskog tenisera, trenutak da zavoli zelenu podlogu i krene da ostvaruje dobre rezultate na njoj.

FOTO: M. Vukadinović

Uprkos porazu u pomenuta dva meča, Đere je zasigurno uvideo svoje potencijale i mogućnost da igra sa najboljima. Na suprotnom delu terena imamo igrača koji navodi da mu je Vimbldon omiljeni turnir, uprkos tome što se ove godina našao po prvi put u glavnom žrebu i činjenice da ističe šljaku kao omiljenu podlogu, baš kao i Đere. Levoruki Čileanac ne predstavlja nekog ko može zadati previše problema na servisu, te će, shodno tome, potencijalno imati problema u tom delu igre, a upravo tu Srbin mora tražiti svoju priliku. Sa druge strane, Đere je pokazao da njegov servis može biti i te kako dobar na travi (Kirjos je za ceo meč imao dve brejk lopte, nije iskoristio nijednu), pa će Tabiljo imati problema na riternu ukoliko Srbina bude slušao prvi servis.

Sudeći po prethodnim igrama, naš teniser je znatno kompletniji u skoro svim segmentima igre u odnosu na Tabilja, a dodatna prednost može biti i samopouzdanje koje je odličnim partijama Srbin stekao, a opuštenija i sigurnija ruka pravi razliku u ovakvim susretima, pa pretpostavljamo da će Đere nastaviti sa sjajnim udarcima i mnoštvom vinera. Ukoliko Laslo zadrži strpljivu igru iz prethodnog meča, napade u pravom trenutku i servis koji je umalo izbacio favorizovanog Kirjosa na Majorki, šanse za pobedu Tabilja biće izrazito male.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije