Neustrašivo "špansko čudo" se ne zaustavlja!

M.M.

31. 05. 2022. u 10:27 >> 12:09

ČETVRTFINALE Otvorenog prvenstva Francuske nam donosi okršaj trećeg i šestog nosioca. Aleksandar Zverev i Karlos Alkaraz će odmeriti snage na centralnom terenu Filip Šatrije.

Неустрашиво шпанско чудо се не зауставља!

FOTO: AP

"Da, mraka" - odgovorio je Karlos Alkaraz jednom prilikom na pitanje novinara "da li se plašiš nečega?".

Mnogi dele mišljenje da je popularni "Čarli" ipak neustrašiv. Ovaj momak je pravo osveženje na turu, mnogi smatraju da je upravo on jedini dostojan naslednik "velike trojke".

Put ovog devetnaestogodišnjaka je tek počeo, dug je period pred njim i još puno dokazivanja.

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Kako ga mnogi zovu "špansko čudo" ima sezonu iz snova, u 2022. godini je već uzeo četiri trofeja, redom je osvajao Rio de Žaneiro, Majami, Barselonu i Madrid. U španskoj prestonici je napravio pravu senzaciju eliminisavši Rafaela Nadala i Novaka Đokovića u četvrtfinalu, odnosno polufinalu, dok je u finalu "počistio" današnjeg protivnika rezultatom 6-3 6-1.

Aleksandar Zverev je već neko vreme u velikim problemima, privatan život ima veliki uticaj na njegovu karijeru i to bi moglo potrajati, ove godine još uvek nema trofej, dva puta je igrao finala.

Primera radi, prošle godine je podizao pobednički pehar šest puta, a ukupno u karijeri je sakupio 19 titula.

FOTO: AP

To je igrač koji je dokazao da može igrati sa najboljima, uostalom, pobeđivao je sve članove "velike trojke" više puta, ali postoji jedan nerešiv problem, Sašina glava. Njegova mentalna snaga nimalo nije na zavidnom nivou.

Ova dva momka su se do sada tri puta sastajala, prošle godine je dva puta trijumfovao nemački teniser, ali moramo uzeti u obzir da su se turniri igrali na betonu i ono što je još važnije, Karlos tada nije bio isti teniser, njegov vrtoglavi uspon je počeo tek ove godine.

Pobednik ovog meča će ići na boljeg iz duela Novak Đoković - Rafael Nadal, ono što je sigurno, očekuju nas spektakularni mečevi u završnici Otvorenog prvenstva Francuske.

Alkaraz ulazi kao favorit, ali mi verujemo da će se igrati više od tri seta.

NAŠ TIP: ukupno setova 4-5 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici