UTAKMICA BEZ PRITISKA: Sosijedad i Atletiko nemaju za šta da se bore u poslednjem kolu

V.M.

25. 05. 2024. u 09:50

U meču koji ne znači apsolutni ništa ni jednima ni drugima, fudbaleri Real Sosijedada će od 16:15 na ''Anoeti'' ugostiti Atletiko Madrid.

УТАКМИЦА БЕЗ ПРИТИСКА: Сосиједад и Атлетико немају за шта да се боре у последњем колу

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je obezbedio prvi plasman u top četiri u deceniji da se kvalifikuje za Ligu šampiona prošle sezone, Real Sosijedad ove mora da se zadovolji šestim mestom u La Ligi ovog mandata i nastupaće u Ligi Evrope u sezoni 2024-25.

Baskijci poslednje kolo dočekuju bez ikakvog pritiska jer ne mogu da mrdnu sa šeste pozicije, tako da će danas igrati samo za ponos, a uz to će pokušati da po prvi put od 2022. savladaju Atletiko.

Ono što je zanimljivo kod Sosijedada je to da je sakupio tačno po 30 poena kod kuće i na strani tokom kampanje, tako da im igranje pred svojim navijačima nije predstavljalo veliki vetar u leđa za razliku od prošle godine kada su bili jedni od najboljih domaćina u La ligi.

Sa druge strane, po prvi put u 12 sezona, Atletiko Madrid će završiti van prva tri na tabeli La lige nakon što je pretrpeo težak poraz od Osasune (1:4) u poslednjem meču sezone kod kuće prošlog vikenda.

Taj poraz je bio veliki šok za ''jorgandžije'' koje su ove godine igrali maestralno kod kuće gde su sakupili čak 49 bodova, brojka koju je jedino nadmašio Real (50) od svih timova u Primeri.

Ipak, ekipi Dijega Simeonea je zagarantovano mesto među prva četiri i kvalifikovaće se za Ligu šampiona sledeće sezone pošto su na petom mestu osam bodova više od Atletik Bilbaa, ali ne mogu da sustignu Đironu na trećem mestu koja je sakupila osam bodova više od njih.

Na prvom ovovezonskom obračunu današnjih rivala Atletiko je slavio sa 2:1, a heroj pobede bio je bivši igrač Sosijedada, Antoan Grizman koji je u 89. minutu sa bele tačke doneo pobedu svom timu.

Što se tiče izostanaka, muče i jedne i druge. Domaćini će biti bez Fernandeza, Merkelanza, Munjoza i Zubeldije, dok će kod gostiju meč propustiti Barios, Gabrijel Paulista, Molina i Vitolo.

Na poslednjih šest ligaških međusobnih duela Sosijedada i Atletika oba tima su tresla mrežu, odlučili smo da verujemo tradiciji, a za hrabrije bi dodali ''iks'' u glavu jer ni jedni ni drugi nisu rezultatski motivisani na ovom duelu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,77)

TIP ZA HRABRIJE: X&2+ (kvota 4,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)