"BOGINJA PROVINCIJE" ISPUSTILA JEDAN TROFEJ: Leče je Atalanti usputna stanica za Dablin i finale Lige Evrope

O. M.

18. 05. 2024. u 08:25

ATALANTA gostuje Lečeu u 37. kolu italijanske Serije A. Utakmica za ekipu iz Bergama dolazi posle razočaravajućeg poraza u finalu Kupa Italije, ali su momci u "crno-plavim" dresovima spremni da pobedom protiv današnjeg rivala matematički obezbede mesto u Ligi šampiona naredne sezone.

БОГИЊА ПРОВИНЦИЈЕ ИСПУСТИЛА ЈЕДАН ТРОФЕЈ: Лече је Аталанти успутна станица за Даблин и финале Лиге Европе

Foto: Profimedia

Ako im to i ne pođe za nogama, imaće još tri popravna, dva u prvenstvu i jedan u finalu Lige Evrope, gde bi im trijumf nad do sada neporaženim Bajerom iz Leverkuzena doneo plasman u elitno evropsko klupsko takmičenje.

Uprkos većem posedu lopte i nekoliko šansi za gol, Atalanta  nije uspela da posle 61 godine vrati trofej Kupa Italije u svoje vitrine. U tome je "boginju" sprečio Dušan Vlahović koji je jedinim golom na susretu doneo pehar Juventusu, i sačuvao posao treneru Masimilijanu Alegriju.

Vraćajući se ligaškim obavezama ovog vikenda, Atalanta će pokušati da povrati fokus i prati prošlonedeljnu pobedu od 2:1 kod kuće protiv Rome, njihovog glavnog rivala za peto mesto. Dva gola Šarla De Ketelaera dovela su ekipu Đan Pjera Gasperinija u potpunu kontrolu od samog starta, a pobeda je možda mogla biti i sa većom prednošću.

Napadač u formi, Đanluka Skamaka, će se vratiti na teren nakon što je propustio finale Kupa Italije zbog suspenzije, ali Atalanta će sada ostati bez ključnog veznog igrača Teuna Kupmajnersa, koji je suspendovan na jednu utakmicu.

Marten de Run je doživeo povredu butine koja bi mogla da označi kraj sezone za univerzalnog vezistu koji se nedavno okušao i u odbrani. On se tako priključio klupi za povređene Emilu Holmu i Seadu Kolašincu. 

Leče bi dva kola pre kraja mogao da se obezbedi od ispadanja  pa se "đalorosi" nadaju da će njihovi gosti osetiti posledice poraza u Rimu.

A opstanak su mogli da obezbede i u prošlom kolu, kada su ugostili Udineze. Favorizovani zbog pozicije na tabeli i trenutne forme, izgubili su sa 2:0. Sada im Udineze može napraviti uslugu jer ako "zebre" pobede ekipu Empolija, Leče ostaje u Ligi i sa porazima u poslednja dva kola. To je ohrabrujući faktor u trenutku kada je ekipa propustila da postigne gol na četiri od poslednjih šest utakmica na stadionu "Vija del mar". 

Nijedan tim nije postigao manje domaćih golova u Seriji A ove kalendarske godine, samo šest u devet utakmica, tako da je sada pritisak na najboljeg strelca Nikolu Krstovića i pozajmljenog igrača Atalante Roberta Pikolija, koji ima pravo nastupa, da daju više golova.

Lečeu se vratio jednog od glavnih napadača iz suspenzije, pošto je Pikoli na raspolaganju za meč protiv svog matičnog kluba i ponovo će formirati napadački tandem sa Krstovićem. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!