KRIZA REZULTATA JE PROŠLOST: Rojal union se vraća u borbu za titulu

O. M.

05. 05. 2024. u 11:58

TREĆU godinu zaredom Rojal Union je na dobrom putu da u plej-ofu prokocka sve što je uradio u regularnom delu šampionata Belgije.

КРИЗА РЕЗУЛТАТА ЈЕ ПРОШЛОСТ: Ројал унион се враћа у борбу за титулу

Foto Profimedia

Prošle godine su u doigravanje ušli sa deobe prvog mesta da bi na kraju završili kao trećeplasirani, dok su pre dve godine bili ubedljivo prvi pred plej-of, ali ih je na kraju pretekao Klub Briž. Upravo takav scenario sprema se i ove sezone.

Rojal Union je u doigravanje ušao sa tr iboda više od Anderlehta i devet više od Briža, ali im je serijom od četiri poraza na startu dozvolio da ga preteknu. Posle dve uzastopne pobede nad šampionom Antverpenom malo su se vratili u igru, a zahvaljujući remiju Anderlehta protiv Serkl Briža u prošlom kolu, imaju sada priliku da pobedom ovde izbiju na drugo mesto. Možda i prvo ako Antverpen iznenadi i otrgne bar bod Klub Brižu.

Čini se da su kola za ekipu iz predgrađa Brisela krenula nizbrod kada su izgubili sa 3:0 kod kuće od Fenerbahčea u prvoj utakmici osmine finala Lige konferencija. Od tada su uspeli  da osvoje samo 11 bodova od moguća 24 u prvenstvu, a deset od tih 11 u tri utakmice protiv Antverpena.

Anderleht u plej-ofu igra sa dva lica, pobedničkim kod kuće i gubitničkim na strani. Samo su na gostovanju Serkl Brižu osvojili bod. Od povratka Rojal Uniona u elitu izgubili su svih pet gostovanja ovde, četiri u prvenstvu i jedan u Kupu, a poslednju pobedu ostvarili su u februaru 2021, kada su u Kupu pobedili sa 5:0. 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 12:28 >> 13:08

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)