"KRALJEVIĆI" RUŠE "ANOETU": Sosijedadu "visi" Liga Evrope

O. M.

26. 04. 2024. u 08:06

REAL MADRID nastavlja pohod ka naslovu prvaka Španije, gostovanjem u San Sebastijanu, kod domaćeg Sosijedada koji nastoji da se dočepa jednog od mesta u evropskim kupovima naredne sezone.

КРАЉЕВИЋИ РУШЕ АНОЕТУ: Сосиједаду виси Лига Европе

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica na stadionu "Anoeta" zakazana je za 21 čas.

Do kraja La lige ostalo je još šest kola. Uprkos posrtanju madridskog Atletika u poslednje vreme, šanse Sosijedada da uđe u prva četiri realno su male, jer zaostaje čak deset bodova za "jorgandžijama". Zato je realnija opcija borba za Ligu Evrope. Betis i Valensija prete i za to jedno preostalo mesto u Ligi Evrope, drugo je rezervisano za osvajača Kupa Atletik Bilbao, kao i za mesto koje vodi u Ligu konferencija.

Sosijedadu generalno ide dobro jer je neporažen u pet mečeva. Imaju tri pobede, ali u poslednja dva meča remizirali su protiv Hetafea i Almerije. To im je malo istopilo prednost u odnosu na Betis, pa sada imaju tri boda viška i strah da bi mogli da izgube mesto u Ligi Evrope. Šest kola sasvim je dovoljno da se nađu čak i ispod Valensije koja je na osmom mestu. Prošle godine Španci su imali osam predstavnika u Evropi, zahvaljujući uspehu Sevilje koja je osvajanjem Lige Evrope otvorila još jedno mesto, ali ove sezone, Real Madrid je jedini preostali predstavnik La lige u polufinalu bilo kojega evrokupa.

Protiv Hetafea u gostima prošle nedelje, Real Sosijedad je igrao svoj tipičan fudbal. Dosta dodavanja na sredini terena i retki istupi napadača ispred protivničkog golmana. Postigli su gol u 13. minutu, ali je njihova radost bila kratkog veka. Oskar Rodrigez postigao je gol iz kontre u 29. minutu. Do kraja meča videli smo tesnu igru, mnogo pasova, ali premalo šansi za obe strane da promene rezultat.

Remi protiv Almerije bio je iznenađenje za Real Sosijedad, koji je bio bolji rival na terenu. Gosti su poveli sa 1:0 u 30. minutu, a Sosijeda je izjednačio dva minuta kasnije. U drugom poluvremenu domaći su vodili sa 2:1, a onda su im nastali veliki problemi. Igor Zubeldija je napravio opasan faul koji mu je doneo crveni karton, a precizan sa bele tačke za Almeriju bio je Adri Embnarba. Sosijedad ima na šta da prigovori posle ovog okršaja. U prethodne tri pomenute utakmice pobedili su Alaves sa 1:0, Kadiz sa 2:0 i  Granadu rezultatom 3:2.

Real Madrid je nepobediv u La ligi od gradskog derbija sa Atletikom u šestom kolu. Poslednjih 25 utakmica u ligi odigrali su bez poraza. Još jedan poraz u sezoni doživeli su od Atletiko Madrida, sa 4:2 u Kupu kralja posle produžetka i to je sve. Od tada do danas fudbaleri Reala su pokazali da im nije problem da podjednako uspešno igraju na dva fronta.

Prošle nedelje su na svom terenu ugostili najvećeg rivala Barselonu. Pobedili su 3:2 iako su gubili u dva navrata. Barselona je povela na početku meča, vrlo brzo Real izjednačio sa bele tačke preko Vinisijusa, a u 69. minutu vodila je Barsa sa 2:1. Ipak, prvo je Lukas Vaskez bio precizan za izjednačenje, a Džud Belingam je u nadoknadi vremena doneo pobedu Realu.

U borbi u Ligi šampiona pobedili su Mančester siti na penale i sada ih u polufinalu čeka Bajern. Ranije u La ligi savladali su Atletik Bilbao 2:0, Osasunu 4:2. Pobedili su Seltu Vigo sa 4:0 i remizirali sa Valensijom 2:2.

Real dominira ove sezone u oba smera, imaju najbolji napad i najbolju odbranu, gol-razlika 70-22. U drugom poluvremenu primili su samo devet golova.

Prethodni susret ovih ekipa na "Anoeti" završen je pobedom Sosijedada od 2:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,86)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)