"METROPOLITANO" GODINAMA NEOSVOJIVA TVRĐAVA: Borusija je na putu do jedine titule šampiona Evrope "srušila" Visente Kalderon"

O. M.

10. 04. 2024. u 10:02

PRVA utakmica četvrtfinala Lige šampiona između Atletiko Madrida i Borusije Dortmund igra se u sredu uveče na stadionu "Vanda Metropolitano", s početkom u 21 čas.

МЕТРОПОЛИТАНО ГОДИНАМА НЕОСВОЈИВА ТВРЂАВА: Борусија је на путу до једине титуле шампиона Европе срушила Висенте Калдерон

FOTO: Profimedia

"Jorgandžije" igraju veoma promenjivo od početka godine, a to se naročito vidi poslednja dva meseca. Nekoliko loših rezultata u La ligi uslovila su da ispadnu iz prva četiri gde ih je u poslednjem koku vratila pobeda nad viljarealom, ali i trijumf gradskog rivala Reala nad Atletik Bilbaom, koji je u toj utakmici čuvao snago za finale Kupa Kralja što im se na kraju u i isplatilo.

Ipak, osam kola pre kraja, Atletiko ima samo dva boda više od Bilbaa pa se borba za mesto u narednom izdanju Lige šampiona intenzivira, paralelno sa pokušajima "jorgandžija" da se domognu polufinala najjačeg evropskog klupskog takmičenja ove sezone.

Atletiko je poslednji put igrao polufinale Lige šampiona 2017. godine kada ih je na putu do finala zaustavio gradski rival. "Jorgandžije" imaju sjajan bilans kod kuće u ovom takmičenju, nisu izgubili utakmicu od 2021. kada je na "Metroplitanu" slavio Liverpul. Od tada, ostvarili su šest pobeda, dok su četiri utakmice ostale neodlučene.

Jedna od glavnih razloga, ako ne i najveći, što Atletiko ove sezone igra dosta promenjivo je činjenica da je trener Dijego Simeone potpuno promenio stil igre. Atletiko sada igra najfoanzivnije u poslednjih sedam ili osam godina, beleži u proseku tri gola po utakmici, u La ligi čak i više, ali je zato i odbrana poroznija nego ranije.

Ovo je veoma teška sezona za Borusiju Dortmund. Eliminisani su iz  Kupa Nemačke u osmini finala, nalaze se na petom mestu u Bundesligi i Liga šampiona je jedina pozitivna stvar ove sezone. Poslednji put u polufinalu su bili u sezoni 2012/13 kada su stigli i do svenemačkog finala koje su izgubili od Bajerna.

Možda im osvajanje Lige šampiona ove sezone neće biti neophodno da i dogodine zaigraju u elitnom takmičenjeu, jer je Bundesliga na dorbom putu da, uz Seriju A, bude jedna od dve lige koje će dobiti petu vizu za sledeći turnir.

Borusija je bila u nizu od pet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima pre nego što je u subotu doživela poraz od Štutgarta. Bio im je to tek drugi poraz u svim takmičenjima od početka decembra.

U Ligi šampiona doživeli su samo jedan poraz do sada, od PSŽ-a u gostima u septembru.

Atletiko i borusija sastajali su se četiri puta do sada u Ligi šampiona. U sezoni 2018/19 igrlai su u istoj grupi, a obe ekipe su slavile kao domaćini (u dortmundu je bio 4:0, a u Madridu 2:0). Prethodno, na putu do Borusijine prve i jedine titule šampiona Evrope 1996/97 takođe su igrali u grupnoj fazi, a tada su oba puta pobedili gosti (1:2 u Dortmundu i 0:1 u Madridu, na starom "Visente Kalderonu").

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&2-3 (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?