LAKO SE KLADITI KAD IGRA ŠAMPION EVROPE: Mančester siti u svih osam utakmica LŠ postigao tačno tri gola, samo Zvezda i Lajpcig im dali dva

O. M.

09. 04. 2024. u 08:59

REAL MADRID dočekuje Mančester siti u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. Utakmica je na programu u utorak na madridskom stadionu "Santjago Bernabeu".

ЛАКО СЕ КЛАДИТИ КАД ИГРА ШАМПИОН ЕВРОПЕ: Манчестер сити у свих осам утакмица ЛШ постигао тачно три гола, само Звезда и Лајпциг им дали два

Tanjug/AP

Ovo je repriza prošlogodišnjeg polufinala iz koga je kao pobednik izašao potonji šampion Evrope, Mančester.

Bilo je 5:1 u ukupnom skoru, ali je Siti tek u revanšu na svom stadionu razbio otpor 14-ostrukog šampiona Evrope, u Madridu je bilo 1:1.

Stari lisac Karlo Ančeloti sigurno je izvukao poueke iz katastrofe sa Etihada, a šta je pripremio svom kolegi s klupe Sitija videćemo večeras od 21 čas.

Forma Blankosa u poslednje vreme je u velikom usponu, a u korist im ide i što su praktično zatvorili domaća takmičenja. La ligu su praktično već osvojili, a u Kupu kralja su ispali pre nedavno završenog finala. S druge strane, Siti još igra na tri fronta, osim Lige šampiona drma mu se presto u Premijer ligi, dok su u Ef-Ej kupu stigli do polufinala gde ih čeka Čelsi, a onda u finalu verovatno gradski rival, ako istog ne iznenadi Koventri.

Posle poraza u Kupu Kralja od Atletiko Madrida sredinom januara, Real Madrid je vezao 13 mečeva bez poraza u svim takmičenjima, uključujući pobedu nad Red bul Lajpcigom u osmini finala Lige šampiona. Pobeda u gostima od 1:0, praćena nerešenim rezultatom 1:1 na Bernabeuu, bila je dovoljna da se "kraljevići" četvrtu uzastopnu sezonu plasiraju u četvrtfinale Lige šampiona. U ovoj fazi takmičenja nisu ispali okruglo 20 godina, otkad ih je 2003/04 šokirao potonji finalista Monako.

Posle remija sa Lajpcigom Real Madrid je impresivno odigrao tri utakmice u La ligi, ostvarivši tri pobede sa 10 postignutih golova, protiv Selte i Osasune po četiri i protiv Atletik Bilbaoa dva.

Pauza od deset dana, zbog finala Kupa kralja, sigurno je prijala igračima Reala, dok je siti pre samo tri dana igrao protiv Koventrija.

Real kod kuće nije izgubio od aprila 2023. godine, juče je bila godišnjica tog poraza od Viljareala (2:3), a ta serija traje već 26 utakmica.

Ančelotija je obradovala vest da se od dugotrajne povrede konačno oporavio Eder Militao, kao i Dani Sebaljos, dok su tibo Kurtoa i David alaba i dalje nedostupni.

Vinisijus Žunior se vraća u tim posle suspenzije u La ligi, što znači da će Brahim Dijaz, nekadašnji igrač Mančester sitija, meč protiv bivšeg kluba verovatno početi sa klupe.

Šampion Evrope je u velikom stilu krenuo u odbranu titulu. Sa svih šest pobeda u grupi u kojoj je bio i naš prvak Crvena zvezda, a zatim i sa još dve poritv Kopenhagena u osmini finala. Siti je na svih osam utakmica postigao tri gola. U pet navrata bilo je 3:1 za izabranike Pepa Gcvardiole, dva puta po 3:2 i jednom su sačuvali mrežu. 

Računajući i deo prošle sezone u elitnom klupskom takmičenju, od prošlogodišnjeg pomenutog remija 1:1 na Bernabeuu, "građani" su pobedili sve utakmice u Ligi šampiona. To je drugi najduži pobednički niz u istoriji Lige šampiona od 10 utakmica, a njihov ukupni niz bez poraza u takmičenju je impresivnih 21 utakmica od kada su izgubili sa 3:1 u gostima od Real Madrida 2022. godine.

Nakon što je pobedio Kristal Palas sa 4:-2 u subotnjoj utakmici Premijer lige zahvaljujući sjajnoj igri Kevina De Brujnea, Gvardiolin tim ostao je blizu rivala Arsenala i Liverpula u trci za premijerligaškom titulom i stiže na Bernabeu pošto je izbegao poraz u poslednjih 25 utakmica u svim takmičenjima, pobedivši u 11. od poslednjih 12 utakmica u gostima.

Gvardiola ima problema sa sastavljanjem poslednje linije tima, pošto je nekoliko odbrambenih igrača zaradilo povrede poslednjih nedelja. Joško Gvardiol je povredio nogu tokom utakmice Premijer lige protiv Kristal Palasa. Kajl Voker i Nejtan Ake bi možda i mogli da stisnu zube, ali Pep neće želeti da rizikuje tako da će i njih dvojica prpustiti prvi duel sa Realom, ali će za revanš biti spremni. S druge strane, dobre vesti za Španca su povratak Fila Fodena, Edersona i Bernarda Silve.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,21)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave