LIVERPUL ŽELI OSVETU: Junajted je jedina ekipa kojoj "redsi" nisu dali gol ove sezone, a i izbacili su ih iz FA kupa

O. M.

07. 04. 2024. u 08:53

NAJVEĆI derbi engleskog fudbala, obračun Mančester junajteda i Liverpula, zakazan je za 16 časova i 30 minuta na "Old Trafordu.

ЛИВЕРПУЛ ЖЕЛИ ОСВЕТУ: Јунајтед је једина екипа којој редси нису дали гол ове сезоне, а и избацили су их из ФА купа

EPA/EFE

Reč je o utakmici 32. kola engleske Premijer lige, koja u ovom trenutku više znači gostima koji se bore za naslov prvaka protiv Arsenala i Junajtedovog gradskog rivala Sitija.

Liverpul je favorit, zbog stanja na tabeli, igračkog kadra, trenutne forme, kao i samopouzdanja koje je kod igrača Junajteda verovartno palo na najniže moguće grane posle šokantnog poraza od Čelsija u prethodnom kolu. Imali su "crveni đavoli" vođstvo od 3:2 do 99. minuta i uspeli su da za manje od 120 sekundi prime dva gola i izgube meč.

Kao da im se vratilo za pobedu nad današnjim rivalom u četvrtfinalu Ef-Ej kupa, istim rezultatom, doduše posle produžetaka. Tada su oni gubili sa 3:2 osam minuta do kraja a pobedonosni gol postigli u nadoknadi.

Bio je to njihov treći poraz u poslednjih pet ligaških utakmica. Crveni đavoli su sada na šestom mestu, ali čak devet bodova iza Totenhema i 11 bodova zaostatka za Aston Vilom, sa osam kola do kraja. Čak i ako se desi da engleski klubovi do kraja oe sezone u Uefinim takmičenjima preteknu Nemačku i Italiju pa time Premijer liga dobije petu vizu za Ligu šampiona, teško je verovati da će "spursi" i "vilani" ispustiti toliku prednost.

Tako je izabranicima Erika ten Haga ostao samo Ef-Ej kup kao "prozor" u evropski fudbal, a tamo ga posle "laganog", navodnici stoje jer u Engleskoj nema laganih utakmica, polufinala sa ristal palasom, očekuje ih finale s boljim iz meča Mančester siti - Čelsi. 

Šest od poslednjih sedam ligaških utakmica Mančester junajteda došle su GG, a deset od poslednjih 12 su bile 3+.

Rezultati Mančester junajteda protiv najboljih 10 timova nisu dobri. Samo četiri pobede u 14 utakmica ove sezone! U prvom delu su protiv Liverpula izborili remi bez golova na Enfildu, dok su u pomenutom četvrtfinalu Kupa pobedili sa 4:3 posle produžetaka u veoma uzbudljivoj utakmici punoj preokreta.

Liverpul se pobedom nad Šefild junajtedom vratio na čelo tabele. Sa 70 bodova imaju "redsi" dva boda više od Arsenala i tri boda ispred Mančester sitija. U međuvremenu jeArsenal pobedio Brajton pa je opet na kratko preuzeo prvo mesto, ali sve je u rukama ekipe Jirgena Klopa. Ako pobede danas na "teatru snova" vratiće se na lidersku poziciju, ako izgube ili odigraju nerešeno prvi ostaje Arsenal.

U svakom slučaju, nastaviće se trka u troje, a neizvesnost dodatno pojačava da vodeći trio do kraja sezone nema više međusobnih susreta. Dakle, o svemu će odlučivati utakmice protiv drugih ekipa, a čini se da Liverpul ima nešto teži raspored od Mančester sitija, ali lakši od Arsenala. Sve tri ekipe su dodatno "opterećene" igranjem u evro-kupovima, gde je Liverpul favorit za osvajanje Lige Evrope i sredinom naredne nedelje očekuje ga prvi meč čeetvrtfinala sa Atalantom.

Liverpul ima sedam utakmica bez poraza u Premijer ligi, od kojih je šest pobedio. Od septembra su imali samo jedan poraz i to protiv Arsenala. Osam od poslednjih devet utakmica došlo je GG, a devet od poslednjih 11 sa više od dva gola.

Sa 70 postignutih golova Liverpul ima drugi najbolji napad u ligi, a sa 28 primljenih golova ima drugu najbolju odbranu u ligi.

Jedina utakmica na kojoj ove sezone nisu uspeli da postignu gol je prvi duel sa Junajtedom u decembru. Ipak, poslednjih godina imaju nekoliko visokih pobeda nad velikim rivalom, uključujući i 7:0 na "Enfildu", ali i 5:0 i 4:2 na "Old Trafordu".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,66)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)