PARTIZAN POPRAVIO EFIKASNOST, ALI U ODBRSNI I DALJE ŠKRIPI: Novopazarce samo čudo vodi u plej-of, ne pomaže ni Adem LJajić

O. M.

07. 04. 2024. u 09:17

FUDBALERI Partizana dočekuju ekipu Novog Pazara u poslednjoj utakmici 29. kola Superlige Srbije koja je na programu od 20 časova na stadionu u Humskoj ulici.

ПАРТИЗАН ПОПРАВИО ЕФИКАСНОСТ, АЛИ У ОДБРСНИ И ДАЉЕ ШКРИПИ: Новопазарце само чудо води у плеј-оф, не помаже ни Адем Љајић

FOTO: M. Vukadinović

"Crno-beli" su sa dve teške pobede prekinuli "post" od tri utakmice koji ih je koštao gubitka prvog mesta na tabeli, a uz formu koju ovog proleća prikazuje večiti rival Crvena zvezda, jasno je da izabranici Igora Duljaja moraju da dodatno podignu formu pred skori početak plej-ofa.

Drugim rečima, iako je pobeda nakon neizvesne završnice protiv Voždovca ostavila  "parni valjak" u trci za titulu, zaostatak je dostižnih četiri boda, svaki kiks "crno-belih" verovatno bi označio njen kraj.

Ono što može da raduje Igora Duljaja jeste popravljena efikasnost ekipe koja je u tri utakmice nakon derbija postigla samo tri gola, ali je na "krovu" iskazala svoj napadački potencijal.

Samed Baždar je pogotkom na drugoj uzastopnoj utakmici pokazao da se nalazi u odličnoj formi i da nije bez razloga dobio poziv u reprezentaciju. Mladi napadač bi stoga trebalo da bude najveća opasnost po Novi Pazar, naročito imajući u vidu poroznost odbrane Novopazaraca koja je poklekla četiri puta u prethodnoj rundi protiv TSC-a iz Bačke Topole, pa ni het-trik nekadašnjeg reprezentativca Srbije i bivšeg igrača Partizana Adema Ljajića nije mogao da pomogne ekipi da izbegne poraz.

Međutim, daleko od toga da Partizan može biti previše zadovoljan prikazanim, s obzirom na to da je Voždovac imao veliki broj prilika tokom čitavog toka meča i da je poprilično namučio nesigurnu odbranu crno-belih.

Novi Pazar je nakon veoma loše odigranog drugog dela izgubio mesto među osam najboljih ekipa i pozitivan rezultat na stadionu u Humskoj biće im neophodan ukoliko planiraju da preteknu Napredak.

Zabeležili su samo jedan ligaški trijumf u 2024. godini i velika je verovatnoća da će na razočaravajući način završiti sezonu od koje su svi u klubu očekivali mnogo više, pa i neutrlni ljubitelji fudbala, nakon što je klub jesenas pojačao trio bivših igrača Partizana Ljajić-Sejduba Suma-Marko Šćepović.

Ako Napredak sutra savlada IMT u gostima, Novom Pazaru ni dve pobede neće pomoći da se domogne plej-ofa jer bi u najboljem slučaju bili bodovno izjednačeni sa "čarapanima" koji imaju bolji međusobni skor. Ali, ne bi bilo sve izgubljeno, jer Novopazarci mogu, teoretski" da prestignu i lučansku Mladost, koja mora da izgubi obe utakmice do kraja.

Osim nedovoljno oporavljenog Saldanje Partizan kompletan ulazi u današnji meč za koji će kapije stadiona biti otvorene, što posebno raduje trenera "crno-belih" Igora Duljaja. S druge strane, u sastavu Novog Pazara neće biti u prošlom kolu isključenog Ebenezera Anana, još ostaje da se vidi koliko je ozbiljna povreda zadnje lože kod Abdulaja Sisea.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?