PARTIZAN SE VRAĆA NA POBEDNIČKU STAZU: Lalatović blizu odlaska iz Spartaka

O. M.

30. 03. 2024. u 08:15

FUDBALERI Partizana dočekuju ekipu Spartaka iz Subotice u utakmici 27. kola Superlige Srbije koja je na programu od 18 časova i 30 minuta na stadionu u Humskoj.

ПАРТИЗАН СЕ ВРАЋА НА ПОБЕДНИЧКУ СТАЗУ: Лалатовић близу одласка из Спартака

M. Vukadinović

Nakon neočekivanog i šokantnog poraza u pretprošlom kolu protiv Napretka na domaćem terenu, kojim su izgubili lidersku poziciju na tabeli Super lige Srbije, fudbaleri partizana priredili su u kolu pre reprezentativne pauze još jedna hladan tuš za svoje navijače, remijem protiv Mladosti iz Lučana.

Računajući i remi u Večitom derbiju, to je bila treća uzastopna prvenstvena utakmcia za "crno-bele" bez pobede.

Najveći problem Partizana ovog proleća nije izostanak napadačkih vedeta u poslednjih nekoliko utakmica, nego druga strana terena, odnosno odbrana. Crno-beli su od početka polusezone primili gol na svakoj utakmici osim na startu protiv Javora, gde ih je verovatno spasao očajan teren u Ivanjici.

Uprkos pobedama nad Radnikom, IMT-om i Železničarom, ove ekipe su uspele da postignu gol. Šta bi tek bilo da na golu ne briljira Aleksandar Jovanović koji nije branio samo protiv ekipe iz Pančeva.

Ni pre toga odbrana Partizana nije funcionisala baš najbolje, jer je poslednji "klin šit" ostvarila u spetembrui protiv Novog Pazara. Ne računajući utakmicu s Javorom, od tada su odigrali 123 mečeva i na svakom primili bar po jedan, a u pet navrata i dva ili više golov - od niškog Radničkog tri, a od TSC-a čak četiri.

Sve u svemu, Partizan je u dosadašnjem delu prvenstva primio 30 golova, koliko i Čukarički i Novi Pazar, a čak sedam više od TSC-a, odnosno osam od Zvezde.

S druge strane, njihov današnji rival Spartak kuburi s napadom pošto su samo Radnik i niški Radnički postigli manje golova od "plavih golubova".

Sparta kje pred reprezentativnu pauzu izgubio u vojvođanskom derbiju od TSC-a sa 4:2, a posle tog meča trener Nenad Lalatović najavio je novi odlazak iz srpskog fudbala. 

Lalatović ne može da bude zadovoljan igrom i rezultatima tima od početka proleća, Samo jedan bod u poslednja tri kola i samo jedna pobeda u dosadašnjem delu polusezone. Spartak je u poslednjih 15 kola osvojio 16 bodova, samo jedan više nego u prvih 11 rundi.

Pred gostovanje Partizanu Lalatović se pohvalno izrazio o igri i kvalitetu "crno-belih" bez obzira na poslednja posrtanja. Posebno je istakao blizak odnos sa trenerom Partizana Igorom Duljajem s kojim je nekada delio i svlačionicu, a strateg crno-belih je uzvratio istom merom i pritom apelovao na navijače Partizana da ne vređaju Lalata i njegovu porodicu.

Partizan je u prvom delu sezone savladao Sparta ku Subotici sa 3:0, golovima Markovića, Zaida i Saldanje, a prošle sezone Spartak je iznenadio "crno-bele" u humskoj i pobedio sa 1:0 golom Luke Bjelovića koji je u ovom zimskom prelaznom roku pojačao Rubin iz Kazanja.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!