PREDAJA BAKLJE NA ĐUZEPE MEACI: Inter dočekuje aktuelnog šampiona u derbiju 29. kola Serije A

V.M.

17. 03. 2024. u 08:05

VEČERAS ćemo od 20:45 gledati derbi 29. kola Serije a u kojem će ubdeljivo prvoplasirani Inter ugostiti branioca titule Napoli u meču koji se može okarakterisati kao ''predaja baklje'' jer bi trebalo čudo da se desi pa da neorazuri ne osvoje svoju jubilaru 20. titulu prvaka Italije.

ПРЕДАЈА БАКЉЕ НА ЂУЗЕПЕ МЕАЦИ: Интер дочекује актуелног шампиона у дербију 29. кола Серије А

Foto Profimedia

Snovi o povratku na evropski tron Intera ''raspršili'' su se sredinom nedelje kada ih je već u osmini finala Lige šampiona eliminisao uvek neugodni madridski Atletiko. 

Neroazuri su sa golom prednosti otišli u Španiju i početkom meča su je ''podebljali'' preko Di Marka, ipak Grizman je poravnao do poluvremena i najavio neizvenstu završnicu. Kao što je često bio slučaj ove sezone Simone Inzagi je počeo da izvodi iz igre svoje najbolje igrače poput Barele i Bastonija što mu se u samoj završnici meča obilo u glavu jer je Depaj zatresao mrežu i odveo meč u produžetke u kojima nije bilo previše uzbuđena pa se otišlo u penale.

Kako je dosta pouzdanih izvođača napustilo teren, dosta slabe ''penaldžije'' su ostale u igri za Inter što je Jan Oblak iskoristio i sa dva odbranjena penala, uz promašaj čitavog gola Lautara Martineza, odveo Atletiko u četvrtfinale.

To je bio veliki udar za ambicije Intera koji je želeo da se vrati na tron Evrope i sada sve što mu preostaje je da ''čekira'' titulu u domaćem prvenstvu koju je gotovo sigurno osvojio jer ima 16 poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Milan deset kola pre kraja.

Jedini motiv koji bi domaćini mogli imati je napadanje rekorda za najviše osvojenih poena u jednoj sezoni koji trenutno drži Juventus sa 102. Inter na svom saldu ima 75 bodova što znači da bi u završnici sezone mogao sebi da dopusti samo jedan remi kako bi nadmašio uspeh stare dame iz sezone 2013/14.

Sa druge strane, Napoli je takođe ima loš početak nedelje jer je u utorak završio svoje učešće u Ligi šampiona ubedljivim porazom od Barselona ''Monžuiku'' (1:3). Iako nije bila u najjačem sastavu, Barsa je pokazala Napolitancima da ne pripadaju u najjačem evropskom takmičenju, a pitanje pobedika je bilo rešeno u uvodnih 20 minuta kada su Katalonci postigli dva brza gola preko Lopeza i Kansela.

Iako je Rahmani smanjio zaostak u završnici prvog poluvremena, u nastaku pobednik se nikada nije dovodio u pitanje, a tačku na i stavio je Robert Levandovski pogotkom u 83. minutu.

Taj poraz je u suštini kruniosao komšmaru sezonu gostiju koji su nakon iznenađujućeg osvajanja Skudeta očekivali da se vrate u sam vrh italijanskog fudbala, a u stvari su napravili dva koraka nazad i završnicu prvenstva dočekuju na razočaravajućem sedmom mestu sa 44 boda na svom saldu.

Ono što im preostaje je borba za mesta koje vode u Ligu šampiona, a i kako bi došli do njega moraće drugi da im pomognu. Naime dve najbolje lige će imati dodatnog predstavnika u novom formatu takmičenja iduće godine i ukoliko to bude Italije, Napoli ima šanse da se plasira jer zaostaje četiri boda za petoplasiranom Romom dok mu četvrtoplasirana Bolonja beži velikih deset bodova.

Što se tiče formi ekipa, Inter je nanizao deset pobeda u Seriji A, dok je Napoli neporažen u prvenstvu od dolaska Frančeska Kalzone na klupu i na poslednje četiri utakmice je sakupio osam bodova.

Neroazuri su Napolitance već savladali dva puta ove sezone, 3:0 u prvenstvu i 1:0 u finalu Superkupa.

Zdravstvena situacije je dosta dobra u oba tabora, kod domaćina bi čitava startna postava trebala biti na raspolaganju Inzagiju, dok kod gosta postoji upitnik oko nastupa Osimena zbog blaže povrede mišića, ali po poslednjim informacija iz italijanskih medija najbolji strelac Serije A iz prošle sezone bi trebao da se nađe na terenu u derbiju 29. kola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)