BIRMANČEVIĆ NAPADA LIVERPUL: "Redsi" nastavljaju pohod na četvorostruku krunu

O. M.

07. 03. 2024. u 12:02 >> 12:02

LIVERPUL gostuje praškoj Sparti u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope. Meč se igra od 18 časova i 45 minuta na stadionu "Letna" u češkoj prestonici.

БИРМАНЧЕВИЋ НАПАДА ЛИВЕРПУЛ: Редси настављају поход на четвороструку круну

Foto: Profimedia

Sparta iz Praga igra jednu od najuspešnijh sezona u istoriji. Lideri su u češkoj 1. ligi sa 60 bodova i sedam kola pre kraja regularnog dela prvenstva imaju četiri boda više od večitog rivala Slavije.

Upravo su protiv Slavije igrali prethodnog vikenda, a utakmica na "Letni" je završena bez golova. Samo nekoliko dana pre toga Sparta je imala razloga za slavlje jer je večitog rivala izbacila u četvrtfinalu Kupa i to pobedom posle produžetaka na njihovom stadionu.

Sparta je pet utakmica bez poraza u svim takmičenjima. U poslednja četiri meseca imaju samo jedan poraz i to u prvoj utkamici baraža za osminu finala Lige Evrope. Izgubili su sa 3:2 od Galatasaraja u Istanbulu, ali su se u Pragu revanširali sa kamatom i pobedom od 4:1 izborili dvomeč sa Liverpulom.

Prethodno su u grupnoj fazi Lige Evrope osvojili drugo mesto iza Rendžersa, a još ranije  u plej-ofu za Ligu šampiona nesrećno su eliminisani od danskog šampiona Kopenhagena posle penala.

Revanš je igran na "Letni" i to je ove sezone jedini poraz kod kuće u svim takmičenjima, ako se eliminacija na penale uopšte računa kao poraz.

Srpski internacionalac Veljko Birmančević, koji je prethodno razdoblje proveo u Sparti kao pozajmljen igrač iz francuske Tuluze, pre nekoliko dana je potpisao "pravi" ugovor sa "crvenima", za šta ga je preporučilo devet asistencija (lider u "Fortuna" ligi) i sedam golova.

Liverpul je u subotu pobedio Notingem forest u poslednjim minutama utakmice i zadržao prvo mesto na tabeli Premijer lige. Produžili su pobednički niz na šest uzastopnih utakmica u svim takmičenjima, a ovo je bila treća uzastopna bez primljenog gola. U ovoj kalendarskoj godini izgubili su samo jednu utakmicu, pre mesec dana od Arsenala na "Emiratima".

Na igru i rezultate tima ne utiče mnogo ni veliki broj povređenih igrača jer je menadžer Jirgen Klop majstorski uklopio rezerviste i klupski podmladak koji mu je i doneo trijumf u finalu Liga kupa protiv Čelsija nedavno.

"Redsi" su u konkurenciji za četiri trofeja ove sezone. Liga kup su već osvojili, u prvenstvu su vodeći na tabeli sa odličnim izgledima da i na kraju prvi prođu kroz cilj, nalaze se u četvrtfinalu FA kupa, a prvi su favoriti i u Ligi Evrope.

Na putu do ovog podviga imaju četiri ključne utakmice u naredne dve nedelje: dve protiv Sparte, Mančester sitija u Premijer ligi i Mančester junajteda u FA kupu.

Sparta igra dobro kod kuće, a Liverpul je vezao dva poraza u grupnoj fazi Lige Evrope na gostovanjima, ali to su bile rezultatski nebitne utakmice za engleskog predstavnika.

Ove dve ekipe sastale su se pre desetak godina u šesnaestini finala Lige Evrope i tada je Liverpul izašao kao pobednik iz dvomeča (1:0 na "Enfildu", 0:0 na "Letni").

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)