HRVAT PREPORODIO "GVOZDENE": Hajdenhajm sve bolji u gostima

O. M.

24. 02. 2024. u 11:02

UNION Berlin dočekuje Hajdenhajm i ima priliku da se pobedom u današenjem (15.00) meču na "Stadionu pored šumareve kuće" bodovno izjednači sa ovim rivalom.

ХРВАТ ПРЕПОРОДИО ГВОЗДЕНЕ: Хајденхајм све бољи у гостима

Foto: Profimedia

Nakon što je u periodu od septembra do novembra 2023. godine osvojio samo jedan bod od mogućih 30, Union Berlin je dramatično preokrenuo stvari, osvojivši 17 bodova u narednih deset kola. 

Preokret je doneo novi trener, Nenad Bjelica, koji je krajem novembra zamenio Ursa Fišera. Može se reći da su Berlinci u tom periodu imali sam ojedan kiks, poraz od Bohuma u gostima. Kod kuće su pod palicom hrvatskog stručnjaka izgubili samo u ligi šampiona od madridskog Reala i to sa 3:2 golom Sebaljosa u 90. minutu.

Tako su se za samo nekoliko nedelja izvukli sa dna i sada prvom ispod crte Kelnu beže čitavih osam bodova.

Bjelica je najviše utegao odbranu. "Gvozdeni" posle pomenutog poraza od Bohuma primili samo četiri gola na devet utakmica, a u Berlinu sam odva u poslednjih šest kola Bundeslige, nijedan na poslednje četiri utakmice.

Novi bundesligaš Hajdenhajm je, kako se sad čini, ispunio plan da ostane u ligi sa 11 bodova više od ugroženog Kelna. U prošlom kolu je strašni Bajer iz Leverkuzena zaustavio njihovu seriju od osam utakmica bez poraza, ali to nije pokvarilo utisak o ekipi Franka Šmita koji već 17 godina sedi na klupi "švaba", a od 2023. godine je rekorder kao trener koji najduže vodi neki nemački klub, bilo profesionalni ili amaterski. Taj rekord je proslavio pobedom nad Verderom prošlog septembra, prvoj bundesligaškoj u istoriji Hajdenhajma.

Slično kao i njihovi domaćini, Hajdenhajm je pokazao napredak u poslednje vreme, naročito kad je reč o igrama u gostima. Pošto je osvojio samo jedan bod na prvih sedam gostovanja, Hajdenhajm je od tada ostao neporažen na poslednja četiri gostovanja. U poslednjoj utakmici u tom nizu, Hajdenhajm je pobedio Verder sa 2:1. Bila je to prva dupla pobeda u kratkoj bundesligaškoj istoriji ovog kluba, a danas protiv Union Berlina ima priliku da ostvari i drug, jer su u prvom delu sezoni slavili sa 1:0.

inače, Hajdenhajm je u skorijoj istoriji redovno pobeđivao "gvozdene" u Cvajti, četiri pobede i dve nerešene u poslednjih šest drugogligaških okršaja.

NAŠ PREDLOG: Xpp (kvota 2,13)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EMISIJU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)