TRADICIONALNA GOLEADA NA ''MAPEI STADIONU'': Obračuni neroverda i azura nikad nisu dosadni

V.M.

24. 02. 2024. u 08:50

OD 15 časova ćemo gledati mali derbi donjeg doma Serije A kada Sasuolo bude ugostio Empoli.

ТРАДИЦИОНАЛНА ГОЛЕАДА НА МАПЕИ СТАДИОНУ: Обрачуни нероверда и азура никад нису досадни

Foto Profimedia

Trener domaćina Alesio Dionizi proteklog vikenda proslavio je svoj 100. meč kraj aut linije u Seriji A, ali neće ga se sećati ni po čemu dobrom jer je njegova ekipa doživela novi poraz od Atalante (0:3).

To im je bio čak 14. poraz ove sezone, što znači da su uz Salernitanu izgubili najviše utakmica u prvenstvu od svih timova, pa i ne čudi što se nalaze tik izvan zone ispadanja zbog bolje gol-razlike u odnosu na Veronu koja je prva ekipa ispod crte.

Sasuolo se baš muči tokom čitave sezone, a to je pogotovo slučaj u 2024. godini koju je otvorio trijumfom nad Fiorentinom pred svojim navijačima (1:0), ali nakon toga je osvojio samo jedan bod na narednih pet ligaških utakmica.

Razlog slabih igara može se naći u neigranju Domenika Berardija koji je apsolutno najbolji igrač ekipe, kapiten neroverda je povređen od sredine januara, a neće ga biti ni na današnjem meču.

Sa druge strane, iako su osvojili samo dva boda više od današnjeg rivala, ''azuri'' se nalaze u odličnom raspoloženju jer su neporaženi u proteklih pet kola (dve pobede, tri remija).

Od kada je Davide Nikola došao na klupu Empoli igra sve bolje i iskusni stručnjak je najzaslužniji za odlične nastupe svojih izbranika.

Nikola je poznat kao neko ko ume da izdigne ekipu sa dna tabele, a najviše se pamti kada su ga italijanski mediji okarakterisali kao čudotovorca jer sa Salernitanom osvojio 18 bodova na poslednjih 15 utakmica u sezoni 2021/22, što je bilo dovoljno za neočekivani opstanak u eliti.

Što se tiče međusobnih duela ovih timova, oni obiluju golovima i igra 3+ je bila prolazna na devet od poslednjih deset obračuna današnjih rivala.

U prvom delu kampanje na ''Karlo Kastelaniju'' je bilo 4:3 za Empoli.

Pored pomenutog Berardija kod domaćina neće biti Toljana i Obijanga, dok će kod gosta meč propustiti Ebueh i Đasi, a pod uptinikom su Kaputo i Grasi.

NAŠ TIP: |1+&2+ (kvota 1,60)

TIP ZA NAJRHABRIJE: 2-1 (kvota 32)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EMISIJU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!