MILAN BEZ LUKE JOVIĆA TRAŽI OSVETU ZA KUP: "Boginja provincije" vraća se na mesto uspeha, Gasperinijiva četa uspešna na tri fronta

O. M.

25. 02. 2024. u 09:40

MILAN i Atalanta sastaće se od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Đuzepe Meaca" u okviru 26. kola italijanske Serije A.

МИЛАН БЕЗ ЛУКЕ ЈОВИЋА ТРАЖИ ОСВЕТУ ЗА КУП: Богиња провинције враћа се на место успеха, Гасперинијива чета успешна на три фронта

Foto: Profimedia

Biće to repriza njihovog duela iz četvrtfinala KUpa Italije, odigranog pre mesec i po dana, kada je "boginja provincije" šokirala navijače domaće ekipe i pobedila sa 2:1.

"Rosoneri" su tada poveli golom Rafaela Leaa u poslednjem minutu prvog dela igre, ali su "nerazuri" iz Bergama u zaustavnom vremenu stigli do izjednačenja preko Tena Kopmejnersa. Isti igrač doneo je pobedu svom timu na isteku punog časa igre.

Napad Milaneza u toj utakmici predvodio je Luka Jović, ali srpskog reprezentativca neće biti u crveno-crnom dresu danas, a razlog je suspenzija zbog crvenog kartona dobijenog u utakmici prošlog kola protiv Monce.

Milan je izgubio taj meč, a mediji u Italiji osuli su drvlje i kamenje na Srbina, proglasivši ga jedinim krivcem za poraz iako je u trenutku njegovog isključea Monca već vodila sa 2:0. I sa igračem manje Milan je stigao do izjednačenja, ali je domaći tim sa dva gola u zasutavnom vremenu osvojila sva tri boda.

Posle tog poraza usledio je još jedan za "rosonere", u revanšu plej-ofa za osminu finala Lige Evrope. Ren je pobedio sa 3:2, ali je kapital od 3:0 iz prve utakmice bio dovoljan Milanu da ode dalje. Uprkos najavam ahisteričnih medija sa "čizme" da je Jović "laktom" u Monci zapečatio sebi sudbinu u Milanu, srpski internacionalac igrao je u Francuskoj i zahvalio se treneru Stefanu Pijoliju na poverenju golom za 1:1 u 22. minutu. Jović je uz Tea Ernandesa bio najbolji igrač Milana na toj utakmici.

Inače, Milan je ispadanjem iz Kupa i velikim zaostatkom za gradskim rivalom Interom (11 bodova) došao u situaciju da je Liga Evrope jedino preostalo takmičenje u kome se može nadati trofeju.

Ove sezone "rosoneri" imaju zaista impresivan napad, drugi po snazi u Italiji sa 49 postignutih golova, ali odbrana je slabiji deo tima i glavni razlog što je Milan u velikom zaostatku za Interom. ""Rosoneri" su u Seriji A primili već 31 gol, više nego Inter i Juventus zajedno (12+17).

Atalanta, sa druge strane, trenutno igra u odličnoj formi, sa šest uzastopnih pobeda. "Boginja" je u seriji od devet utakmica bez poraza, deset ako se računa i prijateljsko odmeravanje snaga sa Real Kalepinom u kome su Skamaka i drugovi sa 11 golova isprašili četvrtoligaša.

U prošlom kolu su ubedljivo slavili u Bergamu pred svojim navijačima protiv Sasuola rezultatom 3:0, golovima Marija Pašalića, Kopmajnersa i Mičela Bekera.

Gasperinijeva ekipa igra dobro na svim frontovima, obezbedila je plasman u osminu finala Lige Evrope, polufinale Kupa Italije, a trenutno zauzima četvrtu poziciju u Seriji A sa 45 bodova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!