RAZLIKA U KVALITETU JE OGROMNA: "Slučaj Severina" i loš teren u Surdulici jedini problem Partizana pred gostovanje Radniku

O. M.

24. 02. 2024. u 09:34

PARTIZAN gostuje Radniku u Surdulici, ove subote od 13 časova i 45 minuta, u okviru 22. kola Super lige Srbije.

РАЗЛИКА У КВАЛИТЕТУ ЈЕ ОГРОМНА: Случај Северина и лош терен у Сурдулици једини проблем Партизана пред гостовање Раднику

FOTO: M. Vukadinović

Reč je o duelu lidera prvenstva i poslednjeplasirane ekipe na tabeli najvišeg razreda srpskg fudbala. 

prvi susret ovih timova, pre nešto više od pet meseci na stadionu u Humskoj obilovao je uzbuđenjima, a Partizan je do tri boda stiga oposle retko viđenog preokreta. Surduličani su već od 28. minuta vodili sa 2:0, golovima Mateje Gašića i Borka Duronjića, a kada je u 43 minutu isključen igrač domaćih Aleksandar Šćekić činilo se izvesnim da će Radnik drugu godinu zaredom odneti bodove sa "crno-bele strane Topčiderskog brda.

Tako nisu mislili igrači Partizana, a preokret je stigao u režiji Kristijana Belića, Bibarsa Natha i Mateusa Saldanje.

Partizan je u 21. kolu pobedio novajliju u ligi, IMT sa novog Beograda ubedljivim rezultatom 5:3. Nije bilo drmae kao u prvom delu sezone, kada su crno-beli slično utakmici protiv Radnika, preokrenulio od 0:2 do 3:2.

Bila je to 17. pobeda crno-belih" u prvenstvu, kojom su zadrtžali bod prednosti nad večitim rivalom Crvenom zvezdom. Jedan od golova, prvi na utakmici, postigao je Zander Severina, koji je u međuvremenu "pobegao" iz Partizana nezadovoljan dugovanjima kluba prema njemu i njegovom menadžeru. Trener Igor Duljaj istakao je pred gostovanje u Surdulici da su događaji oko internacionalca sa Kurasaoa direktan udar na njega i ekipu, a ostaje da se vidi koliko će to zaista da utiče na igru u Surdulici.

Pobeda ne bi trebalo da dolazi u pitanje, jer je razlika u kvalitetu više nego očigledna, ali tako se verovalo i pred septembarski susret ovih ekipa. Osim problema sa Severinom, Duljaj je naveo i loš teren u Surdulici kao moguću prepreku. Tako je govorio i pred prvo prolećno gostovanje u Ivanjici gde je Partizan minimalnom pobedom osvojio sva tri boda protiv Javora.

Od pet golova koliko je Partizan postigao prethodnog vikenda, tri su postigla zimska pojačanja. Bojan Kovačević, Jung-Džun Goh i Denil Kastiljo su uz prve minute u "crno-belom“ uspeli i da se prvi put upišu u strelce, doprinevši na taj način ubedljivom izdanju svoje ekipe. Osim Severine, na toj utakmici upisao se i Gajas Zahid koji je i asistirao korejskom internacionalcu pa je poneo epitet igrača utakmice. On je sa Nathom na deobi drugog mesta klupske liste strelaca, iza Saldanje koji je prvi strelac cele lige.

Što se tiče Radnika, čini se da se superligaška priča za njih na neko vreme završava kada se spusti zavesa na ovo prvenstvo. Surduličani imaju samo jednu pobedu u prvenstvu, koja datira još iz avgusta i drugog kola kada su savladali Spartak kod kuće. Čak 18 bodova deli ih od "sigurne zone"

Ovog proleća još nisu postigli gol, a primili su pet. Istine radi, protivnici su im bili timovi iz gornjeg dela tabele, TSC, Čukarički i kragujevački Radnički, ali napad je od početka sezone bio najveći problem Surduličana. Oni su sa samo 11 postignutih golova ubedljivo najneefikasnija ekipa lige. Saldanja je postigao više golova od celog tima Radnika, a isto koliko oni na svom kontu ima mladi napadač IMT-a Miloš Luković.

Zato je, bez obzira na probleme vezane za (ne)opravdan beg Severine i loš teren u Surdulici, sve osim lake pobede Partizana bilo bi veliko iznenađenje.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2-2 (kvota 2,04)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)