ROMIN HET-TRIK NAD FEJENORDOM: Vučica ima odličnu priliku da i treću godinu zaredom savlada holandskog velikana u evropskim takmičenjima

V.M.

22. 02. 2024. u 08:05

ROMA i Fejenord su pre sedam dana u Roterdamu odigrali nerešeno (1:1), tako da će se sudbina dvomeča rešavati večeras u Rimu na čuvenom ''Olimpiku'' od 21.00.

РОМИН ХЕТ-ТРИК НАД ФЕЈЕНОРДОМ: Вучица има одличну прилику да и трећу годину заредом савлада холандског великана у европским такмичењима

Foto: Profimedia

Na prvom susretu Fejenord je bolje započeo meč i zasluženo poveo preko Paišaa krajem prvog poluvremena, ali u drugom delu igre vučica je preuzela inicijativu i došla do izjednačenja pogotkom Lukakua koji je u 67. minutu postavio konačnih 1:1.

Tajne između ovih timova nema i veoma se dobro poznaju jer se treći put sastaju u poslednje tri sezone. Prvo su u debitanskom izdanju Lige konferencija ukrstili koplja u samom finala, a zatim su se prošle godine nadmudrivali u četvrtfinalu Lige Evrope.

Oba puta bolja je bila rimska ''vučica'', u finalu Lige konfernecija trofej joj je doneo Nikolo Zaniolo (1:0), dok su prošle godine nošeni bravurama Paola Dibale i Pelegirinija slavili u dvomeču ukupnim rezultatom 4:2.

Atmosfera je dobra u redovima Rome pred ovaj bitan meč jer je proteklog vikenda rutinski savladala Frozinone sa 3:0. Danijele de Rosi je u potpunosti preporodio ekipu i od kada je preuzeo ekipu đalorosi su u prvenstvu ostvarili četiri trijumfa uz očekivani poraz od Intera (2:4), mada su se i na tom meču dobro borili sa neroauzrima i čak su vodili sa 2:1 na poluvremenu.

Što se tiče same Lige Evrope, može se reći da je Roma donekle podbacila u prvoj fazi jer je dozvolila Slaviji iz Praga da zauzme prvo mesto u grupi ''G'', pa  zbog toga rimski gigant mora da nastupa u šesnaestini finala ovog takmičenja i večeras će se uzdati u podršku prepunog ''Olimpika'' koja će mu biti potrebna kako bi se plasirao u osminu finala.

Sa druge strane, Fejenord igra odlično u 2024. godini i ne zna za poraz u njoj. Odigrao je devet mečeva od početka nove godine i ostvario je čak sedam pobeda uz dva remija.

Ono što je dodatno impresivno je koliko je podigao nivo igre u defanzivi, potpuno je promenio stil igre i to se isplaćuje četi Arnea Slota. Velikan iz Roterdama je zatvorio sve prilaze svom golu i upravo je Roma jedina ekipa koju mu je zatresla mrežu na poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima.

Proteklog vikenda savladali su Valvajk sa 1:0 pogotkom Vajfera u 84. minutu, ali odbrana titule im ne ide baš najbolje jer zaostaju deset bodova za PSV-om koji dominira ove godine u Erediviziji.

Što se tiče igara u Evropi, Fejenord je nastupao u Ligi šampiona gde je zauzeo treće mesto u veoma zanimljivoj grupi ''E'' i tako se ''spustio'' u Ligu Evrope.

Ako pogledamo izostanke, slična je situacija u obe ekipe. Domaćini su bez Bijloua, Traunera i Van den Belta odnosno Timbera, dok će sa druge strane meč propustiti Ejbraham, Smoling kao i suspendovani Eduardo Bove.

Verujemo da će Roma kao i prošle godine uz pomoć 70000 vaternih navijača izbaciti Fejenord pobedom na ''Olimpiku''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!