DA LI ĆEMO GLEDATI NOVI SPEKTAKL U REŽIJI SITIJA I ČELSIJA? Na duelu ovih timova u prvom delu sezone je viđeno čak osam pogodaka!

V.M.

17. 02. 2024. u 08:35

U poslednjoj utakmici današnjeg programa Premijer lige od 18:30 ćemo na ''Etihadu'' gledati obračun između branioca titule i londonskih plavaca.

ДА ЛИ ЋЕМО ГЛЕДАТИ НОВИ СПЕКТАКЛ У РЕЖИЈИ СИТИЈА И ЧЕЛСИЈА? На дуелу ових тимова у првом делу сезоне је виђено чак осам погодака!

Foto: Profimedia

Današnji rivali su odigrali verovatno najzanmiljviji meč u poslednjih nekoligo godina u Premijer ligi sredinom prvog dela sezone. Igralo se u izuzento visokom ritmu, oba tima su se smenjivala u vođstvu, jednom rečju viđen spektakl koji je pravedno završen podelom bodova, 4:4, a navijači širom Engleske se nadaju novom zanimljivom meču ovih timova.

Sada je forma je na strani Sitija koji je uhvatio prepoznatljiv zalet u ovom delu kampanje i nanizao je više nego impresivnih 11 pobeda u svim takmičenjima, a ukupno je neporažen na poslednjih 14 utakmica (13 trijumfa uz remi).

Zbog tih igara vratitili su se u borbu za titulu koja će biti veoma zanimljiva ove sezone. Trenutno su drugi na tabeli izjednačeni su sa Arsenalom po broju osvojenih poena, dok im vodeći Liverpul beži dva boda, ali vredi napomenuti da su ''građani'' odigrali  meč manje od njih i po kladionicama su glavni favoriti za osvajanje nove titule i ako uspeju da je se domognu postali bi prvi tim u istoriji Premijer lige kojem je to pošlo četiri puta zaredom.

Ono što raduje Gvardiolu pored sjajnih nastupa je to što su se u ekipu vratili Holand i Kevin de Brujne nakon nešto dužih pauza zbog povreda i tek možemo očekivati ono najbolje od ''građana''.

Takođe, pored Premijer lige Sitiju odlično ide odbrana ''ušatog trofeja'' Lige šampiona i sredinom nedelje su u prvoj utakmice osmine finala Lige šampiona savladali Kopengaen na ''Parkenu'' sa 3:1.

Sa druge strane, turbulentna sezona Čelsija se nastavlja iz nedelje u nedelju i nikad ne znate šta ćete dobiti od izabranika Maurusija Poketina koji imaju ogromne oscilacije u igri.

Najbolje o njima svedoči to da su na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima ostvarili dve pobede uz isto toliko poraza i remi sa Aston vilom.

U ponedeljak su popravili svoju slavbašu statistiku na gostovanjima slavivši protiv redovne mušterije Kristal palasa sa 3:1, mada treba istaći da su se i na tom meču meču mučili i gubili su sa 0:1 na poluvremenu protiv povredama osakaćenih ''orlova''.

Ono što je karakterstično za Čelsi je to da igra veoma zanimljive, otvorene utakmice u kojima uglavnom brojnih šansi za golove i na poslednja četiri susreta ''plavaca'' oba tima su tresla mrežu.

Gosti su trenutno deseti na tabeli, ali ako bi uspeli da dođu do iznenađujućeg trijumfa mogli bi da se priključe borbi za mesta koja vode u Evropu iduće godine.

Takođe, vredi napomenuti da Čelsi dosta bolje partije pruža u kup takmičenjima koja su mu izgleda spas ove sezone i očekuje ga finale EFL kupa sa Liverpulom, dok je u FA kupu dogurao do pete runde gde će igrati sa Lidsom.

Što se tiče izostanaka domaćini će biti bez najskupljeg letošnjeg pojačanja Joška Gvardiola, dok će kod gosta meč propustiti Džejms, Badijašil, Tijago Silva, Fofana, Ugočukvu, Lavija i Kukurelja.

Verujemo da ćemo gledati još jedan zaniljmiv meč u režiji ovih timova, a prednost bi dali domaćinu koji se nalazi u naletu i trebao bi da iskoristi izostanak velikog broja defanzivaca Čelsija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!