TRADICIONALAN IKS: ''Galebovi'' i ''orlovi'' vole da igraju 1:1

V.M.

03. 02. 2024. u 09:00

U 23. kolu Premijer lige gledaćemo novi derbi između Brajtona i Kristal palasa, meč se igra na ''Ameksu'' sa početkom u 16 časova.

ТРАДИЦИОНАЛАН ИКС: Галебови и орлови воле да играју 1:1

Foto: Profimedia

Ovo rivalstvo je zaživelo 70-ih godina prošlog veka kada su oba tima igrala u nižim rangovima engleskog fudbala i rapidno se uspinjali kroz njih.

Od tada su se susretali čak 113 puta i poprilično su ujednačeni u međusobnim duelima, nešto je bolji Brajton sa 41. trijumfom dok je Palas ostvario pobedu manje uz čak 32 remija.

Podele bodova su postala česta pojava u poslednje vreme na mečevima današnjih rivala i čak četiri puta na minulih pet obračuna igrali su ''iks'' i to identinčnim rezultatom, 1:1.

Nije nemoguće da to ponovo bude slučaj jer oba tima igraju promenljivo na startu nove godine. 

Palas je podigao formu posle slabijih igara i na poslednja tri ligaška duela upisao je dva trijumfa, bio je bolji od Brentforda i Šefilda, a uz to je doživeo poraz od Arsenala.

Zbog tih trijumfa popeo se na 13. mesto i sada ima šest bodova prednosti u odnosu na Everton koji je prvi tim ispod crte.

Sa druge strane, Brajton je proteklog vikenda doživeo veoma težak, neočekivan poraz. Gostovao je Lutonu i šeširdžije su ubedljivo slavile sa čak 4:0.

Tim porazom ''galebovi'' su prekinuli seriju od šest vezanih utakmica bez izgubljenog meča u svim takmičenjima.

Što se tiče izostanaka, domaćin će biti bez Adingre, Marča, Fatija, Mitome i Feltmana, dok će kod gostiju meč propustiti Dukure, Holding i Vord.

NAŠ TIP: X (kvota 3,75)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)