SITIJU SE OTVORILA ŠANSA PREUZME PRVO MESTO: Prva prepreka su ''pčelice'' koje su ga savladale dva puta prošle sezone!

V.M.

05. 02. 2024. u 13:55 >> 13:55

POSLEDNjI meč 23. kola Premijer lige biće odigran u prestonici gde će Brentford ugostiti Mančester siti (21:00).

СИТИЈУ СЕ ОТВОРИЛА ШАНСА ПРЕУЗМЕ ПРВО МЕСТО: Прва препрека су пчелице које су га савладале два пута прошле сезоне!

Foto: Profimedia

Nakon jučerašnje pobede Arsenala nad Liverpulom, Mančester sitiju su se otvorila vrata prvog mesta. Iako je trenutno treći na tabeli, zaostaje pet bodova za vodećim redsima koji su odigrali dva meča više od njega, tako da ako slavi na tim zaostalim utakmicama preuzeće prvu poziciju na tabeli.

Velika je verovatnoća da će se to desiti jer je Gvardiola naštelovao svoju četu koja igra veoma dobro i nanizala je osam pobeda u svim takmičenjima.

Četiri od tih osam ostvareni su u Premijer ligi, a poslednja žrtva bio im je Barnli koje su savladali sa 3:1 sredinom nedelje na ''Etihadu''.

Glavnu reč na toj utakmici vodio je Hulijan Alvarez koji je postigao prva dva gola na utakmici, dok se u listu strelaca upisao i Rodri. 

Još jedna dobra vest za ''građane'' što se na toj utakmici na teren vratio Erling Holand koji je ušao u igru u 71. minutu, a danas ga možemo očekivati u startnoj postavi.

Zanimljivo je to što iako je bio odsutan gotovo dva meseca, Holand je i dalje najbolji strelac Premijer lige sa 14 postignutih pogodaka.

Sitiju danas neće biti lako jer ide na noge Brentfordu od kojeg je izgubio dva puta prošle sezone, 1:2 na ''Etihadu'' i 0:1 u prestonici.

Što se tiče samih ''pčelica'', one ne igraju na zavidnom nivou i osvojile su samo tri boda na poslednjih sedam premijerligaških utakmica na kojima su uz pobedu nad Notingemom doživeli čak šest poraza.

I pored tih slabih rezultata, Brentford i dalje nije u opasnoj zoni i zauzima 15. mesto na tabeli, ali ako se uskoro ne ''pokrenu'' mogu se naći u problemu jer imaju tri poena prednosti u odnosu na Everton koji je prvi tim ispod crte, mada treba napomenuti da su odigrali dva meča manje od ''karamela''.

Ono što se ističe na utakmicama domaćina u poslednje vreme jer činjenica da pada veliki broj pogodaka i na čak sedam njihovih uzastopnih mečeva je dolazila igra gol-gol.

Što se tiče izostanaka, Gvardiola nema problema sa njima i ima čitav roster na raspolaganju, ali to se ne može reći za Tomasa Franka koji ne računa na Visu, Mbuema, Godosa, Hikija, Henrija, Šadea i Onjeku.

Momentum je na strani Sitija i mislimo da je došlo vreme da savlada ''pčelice''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&|1+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!