SUDAR SVETSKIH LEGENDI: Ko će u četvrtfinale, Klinsman ili Mančini?

O. M.

30. 01. 2024. u 09:22

SAUDIJSKA ARABIJA i Južna Koreja sastaju se u osmini finala Azijskog kupa. Utakmica se igra od 17 časova na stadionu "Edžukejšn siti" u Al Rajanu.

СУДАР СВЕТСКИХ ЛЕГЕНДИ: Ко ће у четвртфинале, Клинсман или Манчини?

FOTO: Profimedija

Biće ovo prvi susret ove dve reprezentacije na Azijskom kupu u 21. veku. poslednji put igrali su 2000. godine u polufinalu kada su "zeleni sokolovi" pobedili i izborili finale sa potonjim šampionom Japanom.

Saudijska Arabija je do osmine finala stigla kao pobednik grupe F sa Tajlandom, Omanom i Kirgistanom, dok je Južna Koreja bila druga u grupi E iza Bahreina, a ispred Jordana i Malezije. "Tigrovi" su u poslednje kolu remizirali sa nejakom Malezijom i tako izbegli okršaj sa Japanom u osmini finala.

Javnost u Južnoj Koreji nije zadovoljna igrama reprezentacije, a ni atmosferom u timu, a za obe stvari krivi se selektor Jirgen Klinsman. O tome je govorio i kapiten Son Hjung Min koji je čak optužio Nemca da zlostavlja igrače.

A Klinsman na sve to odgovara smeškom, kojim samo dodatno nervira Korejce.

Koreja je u septembru prošle godine u prijateljskoj utakmici savladala Saudijsku Arabiju sa 1:0. Bila je to prva Klinsmanova pobeda na klupi posle ne baš sjajnog starta od tri remija i dva poraza. Usledilo je još šest pobeda, od kojih je tek u poslednjoj primljen gol. bilo je to na startu Azijskog kupa protiv Bahreina. Zato je najblaže rečeno čudno što je korejska javnost protiv slavnog Nemca, čak uprkos dva remija koja su usledila protiv Jordana i Bahreina. 

I Saudijska Arabija pod komandom Roberta Mančinija je imala spor start. Poraz od Južne Koreje bio je Italijanov debi. Usledio je remi sa Nigerijom pa poraz od Malija, a onda je Mančini preuzeo konce igre i vezao osam utakmica bez poraza, šest pobeda i dva remija.

Mančini je uspeo da učrsti odbranu, koja je poklekla samo jednom u tih osam utakmica i to na startu Azijskog kupa u pobedi 2:1 od Omana. Time je Italijan potvrdio svoju reputaciju, uostalom on je više puta i sam istakao da više voli sigurnu pobedu od 1:0 nego neku "sa mnogo golova na obe strane".

Inače, pobeda protiv Omana bila je prva koju je Saudijska Arabija ostvarila nakon što je prva primila gol, još od onog legendarnog preokreta protiv Argentine na Mundijalu u Kataru 2022. godine. U međuvremenu, osam puta su "zeleni sokolovi" prvi primali gol na meču i svih osam puta su gubili.

Poslednjih pet i sedam od poslednjih osam susreta ove dve reprezentacije završeno je tako što bar jedna od ekipa nije postizala gol.

NAŠ PREDLOG: NG (kvota 1,78)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?