"IGRICE" OKO NAMEŠTANJA PROTIVNIKA: Svi bi da izbegnu Senegal i Egipat u osmini finala

O. M.

22. 01. 2024. u 11:54

DOMAĆIN Afričkog kupa nacija Obala Slonovače mora da pobedi lidera grupe A Ekvatorijalnu Gvineju da bi u osminu finala otišla sa jedne od prve dve pozicije.

ИГРИЦЕ ОКО НАМЕШТАЊА ПРОТИВНИКА: Сви би да избегну Сенегал и Египат у осмини финала

Foto: Profimedia

Utakmica se igra na stadionu "Alasan Outara" u Abidžanu od 18 časova. 

Posle dva kola "slonovi" su treći na tabeli sa tri boda. Pobedili su Gvineju Bisao u prvom kolu, ali su u drugom poklekli pred Nigerijom koja je trenutno druga sa istim brojem bodova koliko ima i lider Ekvatorijalna Gvineja.

Treće mesto u grupi ne bi bilo dobro "slonovima" jer ono verovatno donosi duel sa šampionom Afrike Senegalom. 

Ekvatorijalna Gvineja ima četiri boda zahvaljujući nerešenom rezultatu 1:1 sa Nigerijom pre nego što je sa 4:2 nadigrala Gvineju Bisao.

"Gromovi" su time sebi obezbedili plasman u osminu finala, ali bi im nerešeno ovde osiguralo da izbegnu Senegal. Doduše, kao i u slučaju Obale Slonovače, prvo mesto donosi potencijalni duel sa vicešampionom Afrike Egiptom, dok je druga pozicija možda i najsigurnija u ovoj grupi, jer donosi susret sa drugoplasiranim iz grupe C, a to će biti Kamerun ili Gvineja.

Ovo je Ekvatorijalnoj Gvineji četvrti nastup na završnici AFKON-a, a zanimljivo je da su se svaki put do sada plasirali u nokaut-fazu.

Obala Slonovače je porazom od Nigerija prekinula niz od četiri pobede i sedam utakmica bez izgubljene, ali će se suočiti sa ekipom koja nije izgubila već 12 utakmica, 13 ako se ne računa Afrički nacionalni šampionat, takmičenje u kome države reprezentuju samo igrači iz domaćih liga.

"Gromovi", čiji rezervni nadimak je "slonovi" ali ga ovde ne koristimo da ne bi bilo zabune sa protivničkim "slonovima", imaju dodatni motiv da pobede pošto ih je Obala Slonovače pobedila u grupnoj fazi prošlog AFKON-a.

NAŠ PREDLOG: X2&0-2

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić