MALI NIKAKO DA VEŽE DVE POBEDE NA AFKONU: Tunis ne sme da izgubi posle kiksa protiv autsajdera

O. M.

20. 01. 2024. u 11:06

TUNIS i Mali igraju derbi utakmicu drugog kola E grupe na Afričkom kupu nacija. Susret je zakazan za 21 čas na stadionu Amadu Gon Kulibali u Korogu.

МАЛИ НИКАКО ДА ВЕЖЕ ДВЕ ПОБЕДЕ НА АФКОНУ: Тунис не сме да изгуби после кикса против аутсајдера

FOTO: EPA

Očekivalo se uoči početka AFKONA da će ovaj meč odlučivati o prvom mestu grupe E, ali tako nisu izgleda mislili reprezentativci NAmibije koji su šokirali Tunišane u prvom kolu i tako ih doveli u situaciju da im utakmica protiv Malija bude "biti ili ne biti opstanka na turniru.

Jer, ako izgube sigurno neće ući u prve dve ekipe a sa nula bodova uoči trećeg kola i jedno od četiri najbolja treća mesta biće im prilično nedostižno. "Orlovima Kartagine" se od 2013. godine nije desilo da ne izađu iz grupe na AFKON-u. 

Dakle, ako žele da ponove ili nadmaše uspeh sa poslednja četiri AFKON-a, jedno polufinale i tri četvrtfinala, moraju da se vrate u formu koja ih je krasila prethodnih šest meseci. Od juna prošle godine izgubili samo dva puta, na mini turneji po Istočnoj Aziji, u gostima Japanu i Južnoj Koreji.

Tunis i Mali bili su u istoj grupi i pre tri godine u Kamerunu i tada su u prvom kolu "zeleni orlovi" bili bolji od "orlova Kartagene" sa 1:0. Kasnije je Tunis izgubio sa 1:0 i od Gambije ali ga je ubedljiva pobeda nad Mauritanijom u drugom kolu (4:0) ipak spasila elimininacije. Posle su pobedili i Nigeriju pre nego što ih je u četvrtfinalu zaustavila Burkina Faso. Sve utakmice Tunisa na prethodnom šampionatu završene su rezultatom 1:0, osim ubedljive pobede nad Mauritanijom.

Mali je u seriji od devet utakmica bez poraza. Taj niz je kulminirao rutinskom pobedom od 2:0 nad Južnom Afrikom na otvaranju AFKON-a. Mali ima problem sa konzistencijom na afričkim šampionatima jer od 2012. godine nisu vezali dve pobede u ovom takmičenju.

Nijedna od njihovih poslednjih osam utakmica na završnici AFKON-a nije donela više od dva gola.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 2,50)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave