INTER JURI TREĆI UZASTOPNI SUPERKUP: Neroazuri igraju najbolji fudbal u Italiji, vreme je da to naplate trofejom

Novosti online

19. 01. 2024. u 15:00 >> 15:00

U drugom polufinalu italijanskog Superkupa sastaće se Inter i Lacio na ''KSU stadionu'' u Rijadu (20.00).

ИНТЕР ЈУРИ ТРЕЋИ УЗАСТОПНИ СУПЕРКУП: Нероазури играју најбољи фудбал у Италији, време је да то наплате трофејом

Tanjug/AP

Prvi put u istoriji za trofej italijanskog Superkupa će se boriti četiri tima. A nakon prošle godine, drugi put se borba za naslov održava u saudijskom Rijadu, mestu gde se nedelju dana ranije igralo za identično priznanje u španskom klupskom fudbalu.  

U prvom polufinalu, u četvrtak su se sastali Napoli i Fiorentina i aktuelni šampion je rutinski slavio sa 3:0, dok u drugom večeras (20.00) na megdan izlaze Inter i Lacio. Finale je na programu u ponedeljak, takođe u 20 časova.

Apsolutna uloga favorita u duelu između “neroazura” i “nebeskoplavih” pripada aktuelnom lideru Serije A, koji su osvajali ovo takmičenje u prethodne dve godine, a ukupno sedam puta u svojoj bogatoj istoriji.

Objektivno gledano, izabranici trenera Simonea Inzagija su najkvalitetniji italijanski tim, što govori i trenutna tabela Serije A u kojoj drže prvo mesto, ali i ubedljive igre, kao i konstantnost koju prikazuju.

Sa druge strane, Lacio je znatno podigao nivo igre u poslednje vreme i konačno je uhvatio zalet nakon slabog otvaranja prvenstva. Vezao je pet pobeda u svim takmičenjima i pun samopouzdanja dolazi u Saudijsku Arabiju da se bori za prvi trofej u sezoni.

Ono što je posebno impresivno je da je za vreme tog trijumfalnog niza nominalni gost primio samo dva gola i odbrana koja je prošle godine pružala sjajne partije u Seriji A počinje ponovo da liči na sebe.

Večerašnji rivali susreli su se u decembru na ''Olimpiku'' i Inter je rutinski slavio sa  2:0 golovima Lautara Martineza i Markusa Tirama. Od tog dvojca će i ovog puta pretiti najveća opasnost, pošto argentinski i francuski napadač odlično funkcionišu zajedno, pogotovo kada se iza njih nalazi Hakan Čalhanoglu koji igra fudbal života.

Ipak, prvenstveni mečevi su jedno, a eliminacione utakmice nešto sasvim drugo, što će potvrditi i međusobni istorijat dva tima u Superkupu koji je debelo na strani Lacijala.  Do ovog duela su se u finalu sastali dva puta i oba puta je tim iz prestonice dizao pobednički pehar. 

Prvo 2000. kada je u jednom fantastičnom meču odigranom na “Olimpiku” slavio sa 4:3, a vredi napomenuti da su strelci tada bili Siniša Mihajlović i Dejan Stanković.

Drugi put su Rimljani bili bolji od Milaneza devet godina kasnije, kada su u Pekingu trijumfovali sa 2:1.

Ako pogledamo izostanke Inter ih gotovo i nema jer će biti samo bez Kvadrada koji igra veoma malo ove sezone, dok će u redovima Lacija meč propustiti Kasteljanos, a pod velikim upitnikom su Patrik i Matija Zakanji.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?