LAJPCIG ŽELI DA NASTAVI POZITIVAN NIZ: Ajntraht zaboravio kako se pobeđuje posle "petarde" Bajernu

O. M.

13. 01. 2024. u 08:44

U okviru 17. kola nemačke Bundeslige, Red Bul Lajpcig dočekuje Ajntraht iz Frankfurta u subotu od 15 časova i 30 minuta na stadionu "Red Bul arena".

ЛАЈПЦИГ ЖЕЛИ ДА НАСТАВИ ПОЗИТИВАН НИЗ: Ајнтрахт заборавио како се побеђује после петарде Бајерну

FOTO: M. Vukadinović

Lajpcig je imao dobar praznični period, pobedivši u četiri uzastopne utakmice u decembru, ali su morali da se zadovolje nerešenim rezultatom 1:1 protiv Verdera iz Bremena u poslednjoj utakmici 2023. godine.

Sada su pali na četvrto mesto, sa devet bodova iza Bajera iz Leverkuzena. Lajpcig je Novu godinu počeo pobedom od 1:0 protiv Sent Galena u prijateljskoj utakmici. Uprkos odlasku ključnih igrača poput Emila Forsberga (otišao u Njujork) i Tima Vernera (pozajmica u Totenhem) cilj je osvajanje sva tri boda protiv Frankfurta. Među važnim izostancima su i Vili Orban i Amadu Hajdara. Dani Olmo bi mogao da se vrati, dok se i nova akvizicija Eljif Elmas priprema za debi.

Lajpcig je kod kuće nesavladiv u poslednje vreme, sa pobedama u poslednjih šest utakmica na Red Bul Areni. Uskoro će se na ovom stadionu suočiti sa Leverkuzenom i Štutgartom i to će biti pravi ispiti. 

Frankfurt je 2023. godinu završio sa mešovitim rezultatima, pretrpevši poraze od Aberdina i Leverkuzena, ali i pobedom nad minhenskim Bajernom i Borusijom iz Menhengladbaha.

Poraza od Frajburga 5:2 u prijateljskoj utakmici pokazao je brojne slabosti tima i "otvorio oči" treneru Dinu Topmoleru da su ekipi potrebna nova pojačanja kako bi zadržala konkurentnost sa najjačim nemačkim ekipama.

Frankfurtova forma u gostima ove sezone varirala je od očaja do sjaja i nazad. Posle šest utakmica bez pobede na startu, ne računajući poigravanje s niželigašem Lokomotivom Lajpcig na otvaranju sezone u Kupu, usledilo je pet mečeva u oktobru i novembru bez poraza, a zatim su "orlovi" opet upali u kontra-ritam i trenutno su pet utakmica bez pobede na strani.

Timoti Čendler i Sebastijan Rode su povređeni, dok Fares Čaibi, Omar Marmuš i Elis Skiri učestvuju na Afričkom kupu nacija. Mogli bi da debituju pozajmljeni igrač Doni van de Bik iz Mančester junajteda i napadač Saša Kalajdžić, pozajmljen iz Vulverhempton Vonderersa. 

Frankfurt ne zna za pobedu nad Lajpcigom već osam utakmica, a to se poklopilo sa dolaskom Marka Rosea na klupu. Samo jednom u tom periodu "orlovi" su se radovali bodu protiv "bikova".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!