BAJKA SE NASTAVLJA: Đirona ima priliku da se vrati na prvo mesto

V.M.

14. 01. 2024. u 08:42

NAJVEĆI hit liga petica će u okviru 20. kola La lige gostovati pretposlednjoj Almeriji (14:00).

БАЈКА СЕ НАСТАВЉА: Ђирона има прилику да се врати на прво место

FOTO: Profimedia

U početku je delovalo samo kao lepa priča kada je Đirona dobro otvorila prvenstvo i borila se sa velikanima za prvo mesto, ali bajci nema kraja jer se nalazimo na polusezoni i Katalonci su uz Real Madrid glavni kandidati za titulu.

Ovo kolo dočekali su izjednačeni po broju bodova sa kraljevskim klubom koji ih je jedini savladao ove sezone i zbog toga zauzima prvo mesto na tabeli.

Đirona je u stilu otvorila 2024. godinu. Prvo je dočekala Atletiko Madrid i u jednoj od najzanimljivijih utakmica španskog prvenstva u poslednjih nekoliko meseci slavila je sa 4:3.

Alvaro Morata je dominirao na meču sa tri postignuta pogotka, ali to nije bilo dovoljno ni za bod jer je Martin golom u sudijskoj nadoknadi doneo veliko slavlje domaćim navijačima.

Nakon toga najveći hit liga petica je imao posla u Kupu kralja gde je bez većih problema odradio posao protiv bivšeg prvoligaša, Elčea (2:0).

Katalonci su jedni od najboljih gostujućih ekipa u ligi, pokupilu su 23 boda iz svojih devet mečeva na strani i usput su ostali neporaženi. 

Samopouzdanje da će taj niz nastaviti daje im činjenica da su na prvom ovosezonskom duelu današnjih rivala ubedljivo savladali Almeriju sa 5:2.

Sa druge strane, nakon što je Almerija prošle sezone uspela da obezbedi opstanak u poslednjim kolima, ne deluje da će joj to ove poći za rukom.

Nije uspela da upiše nijednu pobedu u dosadašnjem toku prvenstva što je zaista katastrofalno i sa pet sakupljenih poena je zacementirana za dno tabele.

Najveći problem ove ekipe je katastrofalna defanziva, primili su čak 43 pogotka do sada, a postoji velika verovatnoća da će se ta brojka znatno pojačati jer im na noge dolazi najbolji napad lige koji je tresao mrežu čak 46 puta u dosadašnjem toku prvenstva.

Što se tiče izostanaka, oba trenera imaju određenih problema sa povredama.

Domaćini će biti bez Babe, Konea, Mendeša i Puigmala.

Kod Đirone je nešto lošija situacija i na ovog gostovanje dolazi bez Artera, Garsije, Lopeza, Roke, Vilje i Džastina.

Mi verujemo da će se bajka nastaviti i sve sem dvojke bi bilo veliko iznenađenje na današnjem susretu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)